Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anamaria Ioniţă a câştigat proba de sprint la «Cupa Bistriţei»

La "Cupa Bistriţei", competiţie naţională ajunsă la ediţia a XXXI-a şi Memorialul "Nicolae Mihalache", ediţia a IV-a, atleţii brăileni au avut evoluţii promiţătoare în perspectiva concursurilor oficiale din această iarnă. Anamaria Ioniţă a câştigat proba de 60 m plat. În serii, brăileanca a alergat această distanţă în 7:92 secunde, însă în finală a oprit acele cronometrului mult mai repede, după 7:78 secunde.
"A fost un antrenament foarte bun, mă simt bine şi aştept cu încredere Grand Prix-ul, care va avea loc pe 30 şi 31 ianuarie la Bucureşti. La acest concurs voi participa la pentatlon şi la două probe individuale, 60 m plat şi 60 m garduri", a declarat Anamaria Ioniţă.

Timp foarte bun pentru Bianca Toader la 60 m plat, 7:92 secunde

Pentru că solicitările de participare la juniori III au fost mari, organizatorii au făcut clasamente separate pentru atleţii de la această categorie de vârstă. Iar delegaţia brăileană coordonată de profesorul Nicu Roată şi-a trecut în cont rezultate foarte bune pentru această perioadă de pregătire. Bianca Toader a câştigat toate probele la care a luat startul, 60 m garduri, 60 m plat şi cu ştafeta 4X200 m. La sprint brăileanca a obţinut un timp foarte bun, 7:92. "Deocamdată pot spune că a fost un antrenament controlat, cu un timp foarte bun, însă recordul ei personal este 7:91 secunde. La finale va fi important ca Toader să prindă forma cea mai bună, când va concura pentru medalii, deocamdată nu trebuie să ne bucurăm prea tare", a precizat profesorul Nicu Roată. Andreea Dinu s-a clasat pe locul al doilea la 60 m plat şi pe prima poziţie cu ştafeta, Marius Băjenaru a obţinut două locuri trei, la 60 m plat şi la 60 m garduri, iar colegul lui de club, Alexandru Galupa, şi-a trecut în cont un loc trei la garduri şi un loc cinci la sprint. Mihaela Milea a obţinut un loc întâi cu ştefeta şi două locuri cinci, la 60 şi 200 m plat, Denisa Oancia a făcut şi ea parte din ştefeta de 4X200 m plat, care a obţinut locul întâi şi s-a clasat pe opt la 60 m plat, iar Mihai Ghiţev a trecut al şaselea linia de sosire, în finala probei de 200 m plat. Concursul s-a desfăşurat în două reuniuni, în conformitate cu regulamentele IAAF şi FRA, iar primii trei clasaţi au primit diplome şi medalii.
"Acest concurs a fost foarte important pentru atleţii juniori III deoarece au avut posibilitatea să concureze pe pista unde va avea loc şi finala din acest an. Atleţii brăileni care au concurat la Bacău sunt într-un real progres. Înainte de finale, ei vor mai avea şansa de a-şi verifica forţele în compania unor adversari valoroşi din ţară, la un Grand Prix care va avea loc pe 6 şi 7 februarie, la Bucureşti", a mai spus Nicu Roată.

 
Categorie articol: 

Comentarii