Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anamaria Ioniţă a avut o prestaţie bună la Cupa Europei la probe combinate

• brăileanca a câştigat proba de 200 m plat, s-a clasat pe locul al doilea la 100 m garduri şi pe al treilea la 800 m plat • chiar şi aşa însă, România a retrogradat în Liga a II-a

 

La începutul acestei luni, în Spania, la Manzon, s-a desfăşurat Cupa Europei la probe combinate, competiţie la două nivele valorice, Liga I şi Liga a II-a. România, în lotul căreia a fost titulară şi brăileanca Anamaria Ioniţă, atletă cu dublă legitimare CSM Brăila – CSU Piteşti, a avut drept obiectiv menţinerea în prima ligă, însă tricolorele nu şi-au realizat obiectivul şi au retrogradat în Liga a II-a. Anamaria Ioniţă a avut o evoluţie foarte bună. Brăileanca a reuşit să obţină rezultate mai bune decât cele de la Cluj, în urma cărora s-a calificat la această competiţie internaţională. Ioniţă a câştigat proba de 200 m plat, s-a clasat pe locul al doilea la 100 m garduri şi pe al treilea la 800 m plat.

Rezutatele din Spania au fost superioare celor de la Cluj. Eu consider că mi-am realizat obiectivul personal. Din păcate România a retrogradat în Liga a II-a. Anul viitor ne vom bate să revenim în prima ligă”, a declarat Anamaria Ioniţă. Atleta a mai spus că în Spania au concurat pe o pistă veche, existând oricând riscul de accidentare, iar mâncarea a lăsat de dorit: “Am concurat pe o pistă veche, scorojită, plină de capcane şi mă bucur enorm că nu m-am accidentat. Au fost destui sportivi care au suferit diverse accidentări.  Şi cu mâncarea am avut ceva probleme, meniul zilnic a fost format din paste cu sos, carne tocată şi orez fiert. Să mănânci acelaşi lucru timp de cinci zile, nu este chiar indicat, dar ne-am descurcat, am găsit soluţii pe cont propriu”.

România a concurat în Liga I, alături de Cehia, Finlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania şi Suedia. Olanda şi Spania au promovat în Superligă, Portugalia şi România au retrogradat în Liga a II-a.

Anamaria Ioniţă a revenit luni în ţară şi, împreună cu colegele de la lot, au mers direct în cantonamentul de la Poiana Braşov pentru a pregăti finala Campionatului Naţional de atletism pentru seniori şi tineret care va avea loc vineri şi sâmbătă, la Piteşti.

La naţionalele în aer liber sper să pot lua startul în mai multe probe. În afară de 100 m garduri aş putea concura cu ştafeta 4x100 m alături de colegele mele de la CSU Piteşti, dar şi la 200 m plat sau 400 m garduri”, a mai spus Anamaria Ioniţă.
Categorie articol: 

Comentarii