Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Analizele pentru copii sint obligatorii doar in colectivitatile cu program prelungit

In conformitate cu legislatia in vigoare, analizele pentru copii sint obligatorii doar la colectivitatile cu program prelungit: gradinite cu program prelungit, internate, tabere. Cu toate acestea, Directia de Sanatate Publica (DSP) a judetului Braila se confrunta in continuare cu situatii dificile in care parintii solicita diverse analize, motivind ca au fost trimisi de asistent sau de educatoare.
"A intrat in reflex faptul ca, la inceput de an scolar, toata lumea trebuie sa faca analize. Sint necesare analizele doar in cazul celor care intra in colectivitati cu program prelungit. Laboratorul DSP efectueaza aceste analize in mod gratuit, pe baza unor bilete de trimitere. Pentru ceilalti copii care solicita analize de control preventiv sau post-imbolnavire, acestea se efectueaza la laboratoarele care sint in contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila", a precizat Delia Rasnoveanu, director executiv adjunct al DSP Braila.
Singurele analize bacteriologice pe care laboratorul DSP Braila le efectueaza in mod gratuit, pe linga cele necesare copiilor care intra in colectivitati cu program prelungit, sint in cazul unor focare de boli transmisibile sau la personalul din sectoarele cu risc (sector alimentar, elevi care fac practica in sector alimentar, aprovizionare cu apa potabila). De asemenea, o alta categorie de analize care se efectueaza in mod gratuit sint cele de serologie. Pentru gravide, testarile HIV si VDRL sint gratuite de cite ori acestea sint necesare, pentru populatia generala, testarea HIV este gratuita in limita a doua analize pe an, iar pentru stabilirea diagnosticului de boala transmisibila, serologiile se lucreaza gratuit, in functie de diagnostic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii