Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Analize gratuite pina in decembrie

Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei se prelungeste pina la sfirsitul acestui an, iar in aceasta perioada se pot prezenta la medic toti cei care nu au apucat sa-si faca analizele in luna in care s-au nascut.
La un an de la demararea acestui Program, pe plan national, peste 60% dintre cei care au primit taloanele s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie. In judetul nostru au fost evaluate 55% dintre persoanele nascute in aceste luni si doar 45% dintre braileni si-au efectuat analizele medicale.
Dupa cum v-am mai informat, Programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei a inceput cu intirziere anul trecut, in iulie, iar obiectivul Ministerului Sanatatii era ca toti romanii, asigurati sau nu, sa beneficieze de o consultatie si de un set de investigatii gratuite in luna in care s-au nascut.
Pentru a beneficia de consultatie gratuita, fiecare persoana trebuie sa se prezinte la medic si la laboratorul de analize cu taloanele pe care le-a primit acasa. In functie de virsta si de gradul de risc, fiecare persoana va primi un numar de analize, in limita a 50 de lei. Analizele recomandate vor investiga componentele singelui, prezenta fierului in organism, functia rinichilor, zaharul si grasimile din singe si densitatea urinii. In plus, medicul de familie va completa o fisa pe baza rezultatelor analizelor si a informatiilor furnizate de pacient.
Din statisticile existente in momentul de fata, rezulta ca aproape
30% dintre cei care s-au prezentat pina la 1 mai 2008 la doctor prezinta riscul sa se imbolnaveasca de diabet. Afectiunile cardiovasculare ameninta peste 8% dintre romanii investigati, aproape 7% este posibil sa se imbolnaveasca de cancer, iar alti 3% se pot imbolnavi de osteoporoza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii