Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi record pentru conducatorii de mopede

In urma actiunilor de disciplinare in trafic a mopedistilor, desfasurate in perioada 17 - 19 august, politistii rutieri au aplicat 117 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 11.230 lei. Astfel, in cele trei zile, 221 de vehicule au trecut prin sita politistilor, amenzile fiind date in special pentru depasirea vitezei legale, neinmatricularea mopedelor sau pentru faptul ca tinerii care le conduceau nu purtau casca de protectie.
"Politistii au aplicat 117 sanctiuni contraventionale, dintre care 12 au fost pentru depasirea vitezei legale, una pentru neacordare de prioritate si 104 pentru nerespectarea prevederilor referitoare la inmatricularea sau inregistrarea acestora", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean, subinspector Jenel Sogor. Recordul la amenzi a fost atins de un tinar de 19 ani, Cristian Alexandru B., care, in cele trei zile, a fost sanctionat de 14 ori, de catre politistii rutieri. Tinarul circula cu mopedul personal, pe diferite artere de circulatie din municipiu, desi nu purta casca de protectie si nici macar nu isi inregistrase vehiculul.
In cursul zilei de duminica, in plasa politistilor a picat si un hot de scutere, Ionut Cornel C., de 25 de ani. Lucratorii din cadrul Compartimentului Criminalitate Judiciara al Biroului de Politie Urbana au stabilit ca in perioada noiembrie 2006 - august 2007, in mod repetat si pe timp de noapte, acesta a sustras 8 ciclomotoare parcate in locuri publice din municipiu, cauzind un prejudiciu total de 10.000 lei. Hotul a fost retinut pe ordonanta si a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si predat partilor vatamate.
Categorie articol: 

Comentarii