Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de 600 milioane pentru Caruz

SC "Caruz" Brăila SA a fost sancţionată cu 30.000 lei, pentru că nu a putut prezenta documente din care să reiasă că şi-a îndeplinit obligaţia din Autorizaţia Integrată de Mediu referitoare la automonitorizarea factorilor sol şi apă. Cu alte cuvinte, firma în cauză nu a făcut dovada că gestionează corespunzător situaţia deşeurilor şi a deversărilor de ape uzate. Pe 14 septembrie, când au făcut controlul, comisarii de mediu le-au dat ca termen reprezentanţilor firmei trei zile, pentru a prezenta documentele respective. "Nici pe 19 septembrie nu au prezentat ce li s-a cerut. Dimpotrivă, au încercat să inducă în eroare comisarii de mediu, arătând câteva buletine de analiză ce nu corespundeau solicitărilor noastre", ne-a declarat Marian Dragomir, fostul director coordonator adjunct al Gărzii de Mediu Brăila.
Tot în septembrie, firma "Galco" a fost sancţionată cu 30.000 lei, deoarece în timpul unui control al comisarilor s-a constatat că desfăşoară activităţi de prelucrare a laptelui fără a deţine autorizaţie de mediu pentru aşa ceva. După cum ne-a informat Marian Dragomir, această amendă a fost plătită de firma în cauză, spre deosebire de cea aplicată societăţii "Caruz" SA, care a fost contestată.
În cele câteva luni cât Garda de Mediu Brăila a fost condusă de Marian Dragomir, problemele de mediu ale firmelor lui Caruz au fost tratate cu intransigenţă. S-au aplicat, în total, trei amenzi a câte 30.000 lei, dar cel mai important aspect este că s-a organizat, la Casa Tineretului, o dezbatere publică în timpul căreia brăilenii au luat atitudine faţă de mirosul de porc emanat de "Complexul de Porci" SA, care sufocă periodic atmosfera municipiului. La începutul acestei săptămâni, Dragomir a renunţat la funcţie deoarece PSD a ieşit de la guvernare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii