Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ameninţare cu moartea la adresa poliţiştilor locali

* un brăilean de 54 de ani a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru infracţiunea de ameninţare * bărbatul a aruncat cu vorbe grele, de genul “vedeţi voi ce bătaie vă dau, ce vă omor eu familiile”, la adresa a doi poliţişti locali * agenţii îşi desfăşurau atribuţiile de serviciu şi opriseră un Tir pe Bulevardul Dorobanţilor, întrucât circula într-o zonă interzisă * şoferul unui Seat i-a înjurat ca la uşa cortului

 

 

Poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Brăila înjuraţi ca la uşa cortului şi ameninţaţi cu moartea. Un şofer nervos care era de părere că poliţiştii locali nu au dreptul să îi legitimeze şi să îi amendeze pe participanţii la trafic a aruncat cu vorbe grele la adresa a doi poliţişti locali care opriseră un TIR pe Bulevardul Dorobanţilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului D.S., în vârstă de 54 de ani, pentru infracţiunea de ameninţare.

După cum se arată în rechizitoriul procurorului, la data de 20 februarie 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a înregistrat plângerile penale formulate de D.G. şi B.M., ambii poliţişti locali în cadrul Poliţiei Locale Brăila. Aceştia au reclamat faptul că, la data de 18 februarie, în jurul orei 17.00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost ameninţaţi cu săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva lor şi a familiilor lor. Potrivit anchetatorilor, persoanele vătămate sunt angajate la Poliţia Locală Brăia în funcţia de poliţişti locali cu grad profesional superior şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Biroului Circulaţiei pe drumurile publice. Pe data de 18 februarie, cei doi poliţişti locali au constatat că pe Bulevardul Dorobanţilor, dinspre strada Apollo spre Calea Galaţi, se deplasa un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, pe un sector de drum interzis autovehiculelor cu o capacitate maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, aspect ce este prevăzut de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Conform atribuţiilor de serviciu, poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, la care conducătorul auto s-a conformat. Şoferului autotrenului - HRC a fost informat că fapta sa, de a conduce tir-ul pe acel sector de drum, este prevăzută drept contravenţie şi urmează să fie sancţionat.

 

Poliţişti luaţi la înjurături

 

În timp ce procedau la legitimarea conducătorului auto, arată procurorii, poliţiştii au auzit injurii proferate de o persoană aflată la volanul unui autoturism, dar nu au dat importanţă întrucât nu au ştiut cui îi sunt adresate. Nu a durat prea mult şi în zonă şi-a făcut apariţia un autoturism marca “Seat” la volanul căruia se afla inculpatul D.S., care s-a apropiat de locul unde se aflau poliţiştii locali. Chiar inculpatul i-a spus şoferului tirului oprit să nu se mai legitimeze în faţa poliţiştilor locali, pe motiv că aceştia nu ar fi competenţi în acest sens.

La solicitarea poliţiştilor, inculpatul şi-a continuat deplasarea, dar la prima intersecţie a întors autoturismul şi a revenit în dreptul persoanelor vătămate, pentru a mai arunca nişte injurii din motive numai de el ştiute. “A început să le adreseze cuvinte jignitoare şi să îi ameninţe cu acte de violenţă îndreptate împotriva lor şi a membrilor familiilor acestora, afirmându-le textual «băga-mi-aş....în nepoţii voştri, vedeţi voi ce bătaie vă dau, ce vă omor eu familiile». Actele de ameninţare cu acte de violenţă exercitate de inculpat asupra persoanelor vătămate se dovedesc cu declaraţiile acestora, procesul verbal de redare a înregistrării audio-video efectuate de persoanele vătămate cu aparatul din dotare, declaraţia martorului HRC (n.r. - şoferul tirului)”, au stabilit procurorii.

Poliţiştii locali nu au răspuns provocărilor inculpatului, solicitându-i doar să înceteze şi să părăsească zona. Dosarul a fost trimis la instanţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii