Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ameninţare cu moartea la adresa cardinalului Tarcisio Bertone, numărul doi de la Vatican

Vaticanul a refuzat să facă orice comentariu cu privire la această informaţie.
Săptămânalul precizează că scrisoarea a fost predată de biroul cardinalului Jandarmeriei Vaticanului, care anchetează asupra identităţii autorului.
Scrisoarea începe, potrivit săptămânalului, cu un citat celebru datând din 1854 al Sfântului Giovanni Bosco, fondatorul Ordinului Salesian, congregaţie din care prelatul face parte, "Mari funeralii la Curte".
În decembrie 1854, în timp ce Parlamentul regatului Savoia discuta o propunere de lege privind suprimarea ordinelor religioase, tânărul preot din Torino Giovanni Bosco i-a împărtăşit regelui Victor Emanuel al II-lea temerile sale, inclusiv cu privire la apropiate funeralii de la curte. Cu ajutorul acestora, el a atras atenţia asupra unor documente vechi ale familiei de Savoia, prin care strămoşii îi blestemau în avans pe descendenţii lor care ar fi acţionat împotriva intereselor Bisericii.
La puţin timp după aceea, mai mulţi membri ai familiei regale au murit.
Autorul acestei scrisori anonime îl acuză pe cardinalul Bertone că "nu ştie să ia hotărâri şi că îşi alege colaboratorii pe bază de prietenii personale", potrivit săptămânalului.
Autorul scrisorii anonime, care ar putea fi o persoană din interiorul Vaticanului, vizează în special opţiunea, care ar putea fi anunţată zilele următoare, de a-l numi nunţiu papal la Washington pe actualul secretar general al Guvernoratului de Stat al Cetăţii Vaticanului, monseniorul Carlo Maria Vigano.
Cardinalul Bertone a fost nominalizat secretar de stat în 2006 de către Papa Benedict al XVI-lea, al cărui colaborator a fost pe vremea când Joseph Ratzinger conducea Congregaţia pentru Doctrina Credinţei. Bucurându-se de încrederea Papei, Tarcisio Bertone a fost criticat că nu prea se pricepe la diplomaţie.
Categorie articol: 

Comentarii