Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ameninţare cu bombă în curtea DAPT

după cum se ştie, în prezent se derulează un adevărat război între conducerea DAPT şi grupul de interese care a pus mâna pe terenul Pieţei Concordia

Zona Pieţei Mari a fost împânzită, duminică seară, de poliţişti şi de lucrători ai Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii, după ce un bărbat a anunţat telefonic, la numărul 112, că în piaţă a fost amplasată o bombă. Anunţul a fost făcut la ora 20.46, iar în următoarele două ore toată suprafaţa pieţei a fost periată literalmente, în căutarea dispozitivului exploziv. Specialiştii SRI au ridicat alarma abia după ce ultimul ungher din zona tarabelor sau din Hala Mare a fost cercetat amănunţit, dovedindu-se că nu există niciun pericol. "În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a fi declinat, spre competentă soluţionare, Biroului Teritorial Brăila al DIICOT, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de alarmare fără motiv întemeiat", ne-a informat inspectorul Jenel Şogor, ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Cu alte cuvinte, s-a demarat o anchetă, iar dacă va fi prins, făptaşul riscă să ajungă după gratii, acest gen de infracţiune fiind pedepsit prin Legea 535/2004 cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Nu este prima dată când autorităţile locale se confruntă cu o astfel de farsă. De obicei, însă, alarmele false vizează locuri aglomerate, în momente de maximă activitate. Astfel, cele mai frecvente locaţii luate în vizor sunt şcolile, făptaşii fiind, de obicei, elevi care vor să scape de cursuri sau de vreo lucrare de control, alte ţinte consemnate în ultimii ani fiind Palatul de Justiţie sau Gara CFR. Apelul de duminică seară iese însă din tipar prin faptul că a fost efectuat la o oră atât de târzie, într-un moment în care locaţia aleasă era, practic, goală. În acest context, se poate presupune fie că este vorba despre o glumă proastă făcută fără vreo ţintă anume, fie că avem de-a face cu o încercare de intimidare. După cum se ştie, conducerea Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor se află în plin război cu cercul de interese care a pus mâna, prin metode cel puţin discutabile, pe terenul Pieţei Concordia. "Într-adevăr, un astfel de anunţ telefonic te poate duce cu gândul la orice. Refuz, însă, să fac cine ştie ce corelaţii. Dacă o să am vreo bănuială, o să o fac publică la momentul respectiv", ne-a declarat Simona Drăghincescu, directorul DAPT Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii