Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Am fost şi eu revoluţionar" - poveşti din anii '70 - '80

Atmosfera generaţiei '70 - '80 este redată cu fidelitate în volumul semnat de Florin Meşca, "Am fost şi eu revoluţionar", lansat de curând la Biblioteca Judeţeană. Scriitorul buzoian Stan Brebenel a fost impresionat de titlu şi de surpriza conţinutului celor trei capitole, având alt subiect decât revoluţia din '89, la care se gândeşte oricine citeşte titlul fără să parcurgă vreo povestire.
Primul capitol, "Poveştile mele", cuprinde amintiri din adolescenţa şi tinereţea autorului, capitolul doi, "Jurnalistică", se constituie într-o analiză rece a realităţilor din societatea românească, iar capitolul trei, intitulat "Cinci fantezii", demonstrează sensibilitatea autorului, fantezia şi creativitatea lui, a mai spus scriitorul Stan Brebenel.
Publicistul brăilean Dumitru Anghel a remarcat elementele pronunţate de jurnalistică, faptul că articolele din capitolul doi stau sub semnul actualului şi că în general este prezentată viaţa aşa cum este ea, cu bune şi rele.
Autorul, Florin Meşca, a precizat că volumul se vrea o carte autobiografică, în care să fie marcate momentele de cotitură ce nu au însemnat mare lucru pentru alţii, dar care lui i-au schimbat viaţa. Cartea a fost tipărită la editura "Olimpiada".
Moderarea discuţiilor a fost realizată de Claudiu Brăileanu, şeful Serviciului relaţii publice.
Categorie articol: 

Comentarii