Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Tomescu si vioara "Stradivarius", din nou la Braila

La inceputul lunii octombrie, Braila si Galati vor gazdui un eveniment cultural remarcabil. Pe 8 octombrie, la Braila, violonistul Alexandru Tomescu va sustine, alaturi de partenerii sai din cadrul formatiei camerale "Romanian Piano Trio" - violoncelistul Razvan Suma si pianistul Horia Mihail - doua dintre recitalurile camerale programate in cadrul unui turneu national desfasurat pe durata a mai bine de trei luni. Evenimentul are loc de la ora 18:30, la Sala Teatrului "Maria Filotti".
Importanta si interesul pentru evenimentele din aceste doua orase sint sporite insa prin faptul ca, spre deosebire de toate celelalte productii din tara, numai in cadrul acestor doua recitaluri tinarul violonist va urca pe scena impreuna cu faimosul instrument muzical obtinut prin concurs la inceputul acestui an din partea Ministerului Culturii, vioara Stradivarius Elder-Voicu.
Publicul este invitat sa audieze, intr-un program integral Beethoven, trei dintre cei mai cunoscuti si apreciati muzicieni romani si, fara indoiala, cel mai valoros instrument muzical din Romania.
Evenimentul este organizat prin colaborarea dintre compania de impresariat SIA Art Management, Asociatia Culturala ACCENDO, Teatrul Muzical "Nae Leonard" si Teatrul "Maria Filotti".
"Nu cred sa existe bucurie mai mare pentru un violonist ca aceea de a cinta pe o vioara iesita din miinile lui Antonio Stradivarius. Inca de cind eram mic le-am ascultat sunetul, in inregistrarile unor violonisti celebri precum David Oistrach, Arthur Grumiaux sau Zino Francescatti si am visat la ele. Zicala “fii atent la ce visezi, caci s-ar putea ca visul sa devina realitate!” s-a adeverit. Astfel, anul trecut, intr-o frumoasa dimineata de noiembrie, am primit vioara la care rivneste orice violonist roman: Stradivarius Elder - Voicu. Insusi numele ei vorbeste despre un trecut plin de succese, cu siguranta nu este deloc usor sa te stii succesorul marelui nostru violonist Ion Voicu. Eu am luat-o ca pe o provocare: aceea de a arata lumii intregi de ce sint capabil cu adevarat. Cel mai frumos moment trait cu vioara Stradivarius este acela in care vad si simt bucuria din ochii si sufletele oamenilor, dupa un concert. Atunci simt ca imi implinesc menirea mea de artist, de a aduce lumina cu ajutorul limbajului iubirii - muzica", spune violonistul Alexandru Tomescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii