Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alarma falsa cu bomba la ambasada daneza din Siria

O amenintare telefonica cu bomba primita de ambasada Danemarcei la Damasc a determinat, miercuri, evacuarea sediului reprezentantei diplomatice, informeaza Reuters.
Fortele de securitate au izolat cladirea si au inceput operatiunile de cautare, conform unor martori oculari. Nici o bomba nu a fost descoperita, iar personalului ambasadei a fost autorizat sa revina in sediu dupa o ora.
Reprezentanta diplomatica nu a comentat incidentul.
Un scandal diplomatic a izbucnit in urma publicarii de catre un cotidian danez, in luna septembrie, a unor caricaturi considerate jignitoare pentru religia islamica. Desenele au fost reproduse, luna trecuta, de o publicatie din Norvegia. Miercuri, caricaturile au fost publicate si de France Soir.
Ministrul sirian de Externe a condamnat, la inceputul acestei saptamini, publicarea caricaturilor afirmind ca reprezinta o ofensa la adresa musulmanilor si a arabilor si a cerut Guvernului danez sa sanctioneze publicatia Jyllands-Posten. Circa 200 de demonstranti s-au adunat, marti, in fata ambasadei pentru a protesta fata de publicarea caricaturilor.
Premierul danez, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca Guvernul sau nu-si poate cere scuze in numele unei publicatii independente care nu a facut altceva decit sa-si exercite dreptul la libera exprimare, insa cotidianul Jyllands-Posten si-a cerut scuze pentru ofensa adusa musulmanilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii