Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Al-Qaida doreste revenirea la putere a talibanilor in Afganistan

Un important membru al-Qaida a declarat, intr-o inregistrare difuzata, marti, pe Internet, ca organizatia din care face parte lupta in Afganistan pentru restabilirea fostului regim al talibanilor, inlaturat de la putere de Statele Unite, la sfirsitul anului 2001, transmite AFP.
"Noi, membri ai organizatiei al-Qaida (...), conducem in prezent jihadul in Afganistan alaturi de fratii nostri talibani pentru a invinge forta de ocupatie si regimul pe care aceasta l-a instaurat la Kabul, precum si pentru a restabili statul islamic", a declarat Abu Leith al-Libi, un islamist libian care s-a alaturat mujahedinilor afgani in anii '80.
Inregistrarea, cu o durata de aproximativ 30 de minute, a fost realizata in luna octombrie a anului trecut.
"Jihadul nostru este condus din baze situate pe teritoriul Afganistanului, impotriva unor pozitii amplasate in inima teritoriului afgan", a adaugat al-Libi, celebru pentru cunostintele sale privind fabricarea explozibililor.
Operatiunile comune ale gruparii al-Qaida si talibanilor au loc "sub conducerea mollahului Seif al-Rahman al-Mansur", se mai arata in inregistrare.
Abu Leith al-Libi a devenit cunoscut in iulie 2002, cind a anuntat, prin intermediul unei inregistrari audio difuzata de postul de televiziune arab Middle East Broadcasting Center (MBC), ca Osama ben Laden si mollahul Omar "sunt sanatosi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii