Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Nastase s-a suspendat din functia de presedinte executiv al PSD

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca a decis sa se autosuspende din aceasta functie.
El a precizat ca starea de autosuspendare va dura pina cind aspectele juridice legate de cazul mostenirii primite de sotia sa vor fi clarificate, Dan Mircea Popescu urmind sa preia activitatea curenta a departamentelor PSD, pe perioada autosuspendarii.
Nastase a aratat ca motivele acestei decizii sint multiple, scopul campaniei duse impotriva sa, respectiv eliminarea omului politic Adrian Nastase, fiind mai important decit cauza.
El a precizat ca unul din motivele deciziei il reprezinta responsabilitatea. "Nu vreau ca in vreun fel aceasta campanie impotriva mea sa afecteze imaginea partidului. Este dorinta mea sincera de a nu face jocul celor de la putere".
Potrivit lui Nastase, in campania politica declansata impotriva sa au fost antrenate "forte deosebite", in opt zile el contabilizind un numar de 300 de articole de presa defavorabile.
Nastase a mentionat, totodata, ca a dat in judecata cotidianul "Evenimentul Zilei", pentru ca informatia potrivit careia ar avea o avere de 10 milione de dolari este falsa.
El a precizat, totodata, ca nu doreste folosirea unui dublu standard. "Cind am condus PSD, am solicitat celor care aveau probleme de imagine sa se autosuspende pina la rezolvarea acestora. Mi se pare firesc sa adopt aceeasi atitudine si in cazul meu", a spus Nastase.

Fostul presedinte nu paraseste, totusi, partidul

Fostul presedinte executiv al PSD a precizat, totusi, ca autosuspendarea din functie nu echivaleaza cu parasirea vietii politce.
"Nu mi-am dat demisia din partid, nu voi iesi din viata politica, si le spun celor care poate se bucura acum pentru o clipa ca am luat aceasta decizie, de a realiza aceasta paranteza in ceea ce priveste activitatile mele in zona de conducere, pentru a rezolva individual si nu afectind in vreun fel activitatea generala a partidului", a spus Nastase.
El a precizat ca se va reintoarce la activitatile importante ale partidului in foarte scurt timp, dupa ce va rezolva "aceste chestiuni".
Totodata, Nastase si-a aratat convingerea ca gestul sau va fi primit foarte bine de organizatiile locale ale PSD si va fi urmat, daca este nevoie, de orice coleg al sau aflat in situatii similare.
Nastase a subliniat ca nu a fost convins de nici unul dintre liderii partidului sa fac acest gest. "Aceasta decizie este a mea, indiferent de speculatii despre intilniri intre unii si altii, sugestii", a spus Nastase.
El a aratat ca este un moment important pentru el, dar si pentru partid, in care gestul sau va ajuta la reevaluari intr-o zona in care partidul a avut de suferit.
Intrebat daca a beneficiat de sprijinul unor colegi de partid, cum ar fi Miron Mitrea sau Mircea Geoana, Nastase a mentionat ca raspunderea pentru a clarifica aspectele ridicate in legatura cu terenurile din Zambaccian sau aspectele legate de mostenirea sotiei sale trebuie sa le clarifice personal.
"Din acest punct de vedere ,eu nu cred ca trebuie sa astept din partea unor colegi o falsa solidaritate intr-o problema care, repet, este personala", a spus Nastase.
In ce priveste perioada pe care s-a autosuspendat din functie, Nastase a precizat ca nu trebuie sa se invoce formalismul, vizavi de o anumita perioada de suspendare (trei sau sase luni, cit s-a vehiculat).
"Nu trebuie sa fim formalisti, este evident ca problemele trebuie clarificate si la un moment rezonabil voi revedea aceasta chestiune impreuna cu colegii mei", a precizat Nastase.
El a spus ca nu a primit o citatie de la DNA pentru a se prezenta in cursul zilei de luni la audieri. "In urma unor contacte cu cei de la DNA, am convenit ca avocatul meu sa mearga pentru a discuta despre eventuale documente care sint necesare in aceasta faza de acte premergatoare, in ce priveste dosarul Zambaccian", a spus Nastase.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii