Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrian Baldovin, un antrenor cu o carte de vizită bogată

• ca jucător, noul tehnician de la Sportul Chiscani are în palmares peste 280 de meciuri în prima ligă • Baldovin şi-a început cariera de antrenor la Petrolul Ianca • a pregătit Viitorul Ianca în Liga a III-a şi ca “secund” a activat la Dacia Unirea în Liga a II-a

 

La finalul sezonului 2017-2018 Sportul Chiscani a rămas din punct de vedere sportiv în Liga a III-a, iar din această vară conducerea clubului vrea ca echipa să treacă la un nivel valoric superior. Iar pentru următorul campionat obiectivul este clasare pe locurile 1-6. Pentru a-şi realiza obiectivul clubul din Chiscani şi-a asigurat serviciile unui antrenor tânăr dornic de performanţă, Adrian Baldovin. Iar noul tehnician are mână liberă să-şi contureze lotul pentru următorul campionat, unul în care Sportul trebuie să devină o formaţie competitivă a acestui eşalon fotbalistic.

“Sunt entuziasmat să preiau acestă echipă şi să o transform în una competitivă, dar, totodată, să-mi dezvolt cunoştinţele de antrenor. Este o nouă provocare pentru mine şi cred că prin muncă şi disciplină, cu un lot echilibrat valoric pe posturi, ne putem propune un obiectiv pretenţios. Au venit jucători în probe şi cu siguranţă vor mai veni şi sper ca până când începem perioada de semicantonament lotul să fie definitivat”, ne-a declarat Adrian Baldovin.

Ca jucător Adrian Baldovin are o carte de vizită impresionată. A debutat la seniori, în 1988, la Progresul Brăila, iar din 1991 până în 1997 a evoluat în 149 de meciuri pentru Dacia Unirea. Au urmat două sezoane şi jumătate la Ceahlăul Piatra Neamţ, unde a evoluat în 81 de partide şi a înscris 8 goluri. În campionatul 1999-2000 Baldovin a fost legitimat la Rocar, iar în următoarele două sezoane a jucat pentru Universitatea Craiova. A urmat un campionat la UTA, unul la Oţelul Galaţi, apoi a evoluat pentru Politehnica Iaşi şi Progresul Bucureşti. Dar o accidentare la picior l-a scos din circuitul de jucător profesionist în care a bifat peste 280 de meciuri în prima ligă.

Adrian Baldovin şi-a început activitatea de antrenor principal la Petrolul Ianca şi apoi a fost antrenor secund la Dacia Unirea, alături de Ionel Iuga sau Puiu Antohi. A pregătit-o în tur pe Viitorul Ianca, în Liga a III-a, apoi a revenit la Dacia Unirea unde a antrenat grupe la Centrul de copii şi juniori, dar a fost şi antrenor al echipei de Liga a IV-a.
Categorie articol: 

Comentarii