Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adrenalină maximă pentru pietonii din Vărsătura

• lipsa trotuarelor pe această şosea intens circulată îi obligă pe localnici să îşi rişte viaţa mergând pe carosabil • aceştia se plâng că, de doi ani, de când s-au montat separatoarele de sens pe mijlocul şoselei, se circulă cu viteză mai mare decât înainte, iar riscul de a fi accidentaţi este foarte mare • Primăria Chiscani anunţă că are în intenţie să amenajeze trotuare, însă lucrarea ar putea începe, în cel mai fericit caz, abia la anul • “După ce rezolvăm cu trotuarele pe raza satului Vărsătura, vrem să facem o extindere - trotuare şi pistă de biciclete - până în staţiunea Lacu Sărat”, promite primarul Costică Cojea

 

Satul Vărsătura se numără printre localităţile brăilene cu traficul auto cel mai intens, deoarece este traversat de drumul naţional 2B. După cum se ştie, în urmă cu doi ani, pe mijlocul acestei şosele au fost montate separatoare de sens. Măsura a fost luată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi i-a nemulţumit profund pe localnici, care se plâng că parapeţii de beton împart satul în două, obligându-i pe şoferi să ocolească mai mulţi kilometri pentru a putea intra pe străzile laterale. Pe lângă acest aspect, montarea separatoarelor de sens a amplificat o nemulţumire mai veche a localnicilor: lipsa trotuarelor de pe strada principală a satului. “Parcă de când s-au pus aceste separatoare maşinile circulă cu viteză mai mare decât înainte, iar pentru pietoni pericolul este cu atât mai mare cu cât nu există trotuare amenajate. Pe marginea drumului, se găsesc doar pe ici pe colo nişte platforme de beton, în dreptul curţilor unor oameni mai gospodari. În rest, fie bălării cât gardul, fie maşini parcate de-a curmezişul, pe care nu poţi să le ocoleşti decât mergând pe carosabil. Pentru bătrâni sau copii este de-a dreptul periculos să meargă pe aici”, ne-a spus unul dintre localnicii nemulţumiţi.

Din păcate, în ciuda valului de nemulţumiri, problema lipsei trotuarelor nu va fi rezolvată prea curând. Primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, ne-a declarat că a primit sesizări pe această temă de la locuitorii satului Vărsătura şi că intenţionează să ia măsuri. Totuşi, deocamdată lucrurile sunt doar în stadiul de proiect , aşa că abia anul viitor s-ar putea face ceva concret, dacă Primăria va reuşi să îşi ducă intenţiile până la capăt. “Există, într-adevăr, o problemă legată de lipsa acestor trotuare. Avem în plan să rezolvăm această problemă, cu bani de la bugetul local. Cât va costa exact nu se poate spune, pentru că încă mai lucrăm la proiect. Oricum, intenţionăm să facem o lucrare consistentă, cu trotuare, dar şi cu grătare de beton peste şanţurile laterale, pentru a se câştiga spaţiu. În plus, după ce rezolvăm cu trotuarele în localitatea Vărsătura, vrem să facem o prelungire până la staţiunea Lacu Sărat, cu trotuar şi pistă pentru biciclete. Dar asta ar fi faza a doua a lucrării. În prima fază trebuie făcute trotuarele de pe raza localităţii, iar acest aspect vom încerca să-l rezolvăm anul viitor, în 2019”, ne-a declarat primarul Cojea.

După cum se ştie, deşi separatoarele de sens au fost montate în 2016, abia în toamna aceasta, la doi ani distanţă, s-a reuşit realizarea unui sens giratoriu care să permită intrarea şi ieşirea din staţiunea Lacu Sărat. Acest aspect nu a ţinut, însă, de Primăria Chiscani, ci de CNAIR, în calitate de administrator al DN 2B.
Categorie articol: 

Comentarii