Mergi la conţinutul principal

ADR Sud - Est a depus 25 de cereri pentru proiecte de mediu

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Est a depus 25 de cereri de finantare (dintr-un total de 156) pentru licitatia deschisa care a avut loc in cadrul "Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu", Programul Phare Coeziune Economica si Sociala 2006.
Licitatia a fost lansata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor in data de 27 februarie 2008, termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare expirind in 25 aprilie.
Schema de investitii ofera sprijin financiar nerambursabil autoritatilor publice locale romane din localitatile cu pina la 50 000 de locuitori, din toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei, in vederea dezvoltarii investitiilor in sectoarele prioritare de mediu, "Gestionarea deseurilor" si "Gospodarirea apelor si a apelor uzate".
Bugetul total disponibil este de 36,60 milioane de euro, din care 27,45 milioane euro reprezinta fonduri Phare si 9,15 milioane euro co-finantare de la bugetul de stat. Suma disponibila pentru fiecare regiune de dezvoltare este de 4,57 milioane de euro.
Valoarea finantarii nerambursabile poate fi cuprinsa intre 100.000 si 1.000.000 de euro pentru fiecare proiect in parte. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile va avea un aport propriu de cel putin 10 %, in numerar, in bugetul proiectului.
Pentru sectorul de gestionare a deseurilor, solicitantii eligibili vor primi finantare pentru investitii in constructia de statii de pre-tratare bio-mecanica a deseurilor menajere, constructia platformelor de compostare, reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri, dezvoltarea colectarii selective, reabilitarea sau dezvoltarea sistemelor de salubrizare si a spatiilor pentru depozitare temporara.
Pentru sectorul de gospodarire a apelor si a apelor uzate, solicitantii eligibili vor primi finantare pentru investitii in reabilitarea, modernizarea retelelor de apa potabila si a sistemelor de tratare a acestora, reabilitarea, modernizarea retelelor de canalizare si a sistemelor de epurare a apelor uzate, reducerea pagubelor produse de fenomene meteorologice de risc, prin luarea de masuri de protectie impotriva inundatiilor si a altor potentiale calamitati in zona si/sau a efectelor lor, precum si pentru asigurarea de apa potabila de calitate buna si protectia impotriva nutrientilor generati de activitatile agricole.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro