Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Actorul Jackie Cooper a murit la vârsta de 88 de ani

- editorul cotidianului Daily Planet - în patru filme din seria "Superman", a murit marţi, la vârsta de 88 de ani

Jackie Cooper a murit marţi, în Santa Monica din California, din cauza unor complicaţii provocate de vârsta sa înaintată, a declarat avocatul actorului.
La vârsta de nouă ani, Cooper a devenit cel mai tânăr actor nominalizat la premiul Oscar, pentru rolul din filmul "Skippy", din 1931.
În copilărie, el a devenit o figură familiară în multe dintre scurtmetrajele de comedie din seria "Our Gang", realizate de Hal Roach.
Într-o scenă din "Skippy", o adaptare cinematografică a unui îndrăgit volum de benzi desenate, Jackie Cooper trebuia să plângă, iar regizorul filmului, unchiul său Norman Taurog, a pretins că animalul de companie al băiatului - un câine - a fost împuşcat pe platourile de filmare. Băiatul a plâns, iar scena a putut fi filmată.
Deşi Cooper nu a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, unchiul său a primit Oscarul pentru regia acelui film.
50 de ani mai târziu, Jackie Cooper şi-a intitulat autobiografia, lansată în 1981, "Please Don't Shoot My Dog" ("Te rog, nu trage în câinele meu").
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii