Mergi la conţinutul principal

Actorul Florin Piersic Jr. și solistul vocal al trupei Byron dau voce „Omulețului din perete”

* printre naratorii audiobook-ului se numără și actorii gălățeni Andrei Huțuleac, Ștefan Forir și Cristian Gheorghe, precum și actorul Liviu Pintileasa, de la Teatrul Maria Filotti Brăila * cartea lui Marian Coman poate fi ascultată pe aplicația Echo, primul app din România dedicat audiobook-urilor * Echo oferă acces gratuit pentru 30 de zile și 3 credite cadou cu care îți poți cumpăra audiobook-uri pe care le poți păstra toată viața

 

Ediția audio a cărții „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice” de Marian Coman a fost lansată zilele trecute pe aplicația Echo.ro, primul app din România destinat audiobook-urilor. Editura Nemira și studiourile Echo au lucrat cu nu mai puțin de 14 naratori pentru o experiență audio de neratat. Printre aceștia se numără actorul și regizorul Florin Piersic Jr., Dan Byron, solistul vocal al trupei Byron, dar și actori din Brăila și Galați, precum Ștefan Forir, Cristian Gheorghe și Liviu Pintileasa. Lor li s-au adăugat artiști de pe scena bucureșteană precum Andrei Huțuleac, Alexandru Unguru, Ana-Maria Oglindă, Alin State, Ionuț Grama, Ștefan Ruxanda, Mihai Baranga, George Gâdei, fostul solist vocal al trupei Travka, precum și youtuber-ul Marius Revent de la „Încă Ceva”.

„Mi-am dorit tare mult ca audiobook-ul «Omulețul din perete» să fie o experiență nouă, seducătoare și înfiorătoare deopotrivă, chiar și pentru cei care au citit deja cartea în varianta ei tipărită. Am avut bucuria să întâlnesc oameni extraordinari care să accepte cu multă generozitate să-și împrumute vocile personajelor mele. Le mulțumesc din suflet tuturor și le sunt recunoscător editorilor mei și specialiștilor de la Echo și de la celelalte studiouri implicate în proiect”, a declarat Marian Coman.

„Omulețul din perete și alte povestiri fantastice” s-a lansat în 2019 în colecția n’autor a Editurii Nemira. De un fantastic sumbru, cu tușe horror, cartea are o structură neobișnuită, povestirile din volum comunicând între ele.

 

„Omulețul din perete” se poate asculta gratuit, în exclusivitate în aplicația Echo, disponibilă pentru IOS și Android

Lansată în august 2021, platforma Echo este deținută de Ana Nicolau și Radu Nicolau, doi antreprenori din zona editorială și de tehnologie, și este dezvoltată în parteneriat cu Beat Technology, o companie care a colaborat cu platforme de top ale unor edituri din Norvegia, Danemarca, Germania și Spania. Echo este totodată susținută de un parteneriat strategic cu rețeaua de librării Cărturești, lider pe piața de carte din România.

Echo este prima platformă din România care oferă mii de audiobooks în limbile română și engleză, toate într-un singur loc. Întreaga experiență a utilizatorului este gândită în termeni de simplitate – accesul este ușor, prin intermediul unei aplicații care funcționează pe telefonul mobil sau tabletă. Designul este modern și intuitiv, iar modelul de abonare este unul folosit cu succes pe piața internațională de audiobooks, apreciat deopotrivă de autori, edituri și utilizatori: ascultătorul va primi un număr de credite în baza unui abonament lunar, cu care va putea cumpăra orice audiobook din aplicație.

Proiectului Echo i s-au alăturat unele dintre cele mai mari edituri din România. Printre editurile partenere ale căror cărți pot fi ascultate în format audiobook se numără Trei, Curtea Veche, Nemira, Humanitas, Publica, Crime Scene Press, For You, Niculescu și altele, astfel ca abonații să se bucure de o selecție premium și de o diversitate de domenii: de la ficțiune străină, clasică și contemporană, la nonficțiune (istorie, actualitate, mindfulness, business).

Echo este o platformă vie. În fiecare lună, la Echo vor apărea noi și noi titluri de la cele mai importante edituri din România. Romane clasice sau bestselleruri de ultimă oră, cărți ale unor scriitori români și străini, în lectura unor actori și autori îndrăgiți.

Fiindcă o experiență audio completă depinde în mare parte de narator, Echo și editurile partenere au ales cea mai potrivită voce pentru fiecare carte și au colaborat cu actori sau oameni de cultură a căror lectură adaugă un plus întregii experiențe de ascultare: Andi Vasluianu, Andrei Huțuleac, Oana Pellea, Ana Ularu, Victor Rebengiuc, Andrei Pleșu, Radu Paraschivescu, Florin Piersic Jr., Corneliu Ulici printre mulți alții. Printre aceștia se numără și actori din zona Brăila – Galați, precum Mihaela Trofimov, Liviu Pintileasa, Cristian Gheorghe, Nicholas Cațianis sau Ștefan Forir.

Oricine își dorește să încerce experiența unui audiobook bun poate începe cu 30 de zile gratuite de test, timp în care Echo oferă cadou trei credite cu care pot fi achiziționate până la 3 audiobooks. După această perioadă, există mai multe opțiuni de abonament: Basic – două credite incluse (până la două audiobook-uri pe lună); Standard – 3 credite incluse (până la 3 audiobook-uri pe lună); Premium – 5 credite incluse (până la 5 audiobook-uri pe lună).

Marian Coman s-a născut în 1977 la Mangalia. A trăit, însă, o lungă perioadă în Brăila și Galați, unde a fost jurnalist în presa scrisă și televiziune. A fost redactor-șef al cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”, al revistelor „Obiectiv Cultural” și „Nautilus” și scenaristul benzilor desenate „Harap Alb continuă” și „Tinerețe fără bătrânețe”. A renunțat la presă în 2014 și, vreme de mai bine de trei ani, a trăit scriind proză și scenarii de benzi desenate. Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele „Nopți albe, zile negre” (2005), „Testamentul de ciocolată” (2007), „Teoria flegmei. Apel la mitocănie” (2008), „Haiganu. Fluviul Șoaptelor” (2015), „Haiganu. Furia Oarbă” (2017) și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice” (2019) și scenariul romanului grafic „TFB” (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În 2018, s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy si Thriller. În prezent, locuiește în București și este membru PEN Club România și SFWA.

Pentru detalii: https://echo.ro/audiobooks/1347/9767

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro