Mergi la conţinutul principal

Activități în Gara feroviară Brăila, pentru prevenirea infracțiunilor

pornind de la riscurile de victimizare specifice fiecărei categorii de vârstă, informațiile și recomandările transmise tinerilor și adulților au urmărit protejarea bunurilor personale pe timpul călătoriilor sau absenței pe perioade mai lungi de la domiciliu

 

Polițiști, jandarmi, specialiști Antidrog și de la Centrul împotriva traficului de persoane au fost în Gara Brăila și au purtat discuții cu tinerii și adulții, pentru a-i ajuta să se ferească de infractori.

La data de 7 februarie, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, Biroului Județean Poliție Transporturi Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila și Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galați și-au unit eforturile în cadrul unui demers preventiv care a avut drept scop prevenirea victimizării cetățenilor prin infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului. “Activitățile de informare preventivă s-au desfășurat în Gara Feroviară Brăila și în zona adiacentă acesteia și au vizat deopotrivă minorii, tinerii și adulții. Pornind de la riscurile de victimizare specifice fiecărei categorii de vârstă, informațiile și recomandările transmise beneficiarilor au urmărit protejarea bunurilor personale pe timpul călătoriilor sau al absenței pe perioade mai lungi de la domiciliu (Proiect Național«Sigur acasă»), prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare de la domiciliu, a consumului de substanțe interzise, prevenirea abuzurilor sexuale asupra minorilor dar și a faptelor de violență domestică, precum și pentru prevenirea implicării în calitate de victime în diferite forme ale traficului de persoane”, au precizat polițiștii.

Nu  în ultimul rând, în cadrul discuțiilor au fost promovate sfaturi pentru siguranța pe internet, cu accent pe prevenirea și gestionarea corectă a situațiilor de cyberbullying și a fraudelor online.

Potrivit datelor transmise de la IPJ Brăila, creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale, reprezintă o prioritate pentru Poliția Română. Pentru eficiența măsurilor și acțiunilor preventive, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, efectuează studii și analize periodice asupra tendințelor criminalității. Astfel, programele/campaniile/proiectele de prevenire naționale sunt implementate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila prin Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, ce desfășoară activități cu caracter interactiv având drept scop informarea și conștientizarea grupurilor țintă cu privire la un fenomen criminogen.

  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro