Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ACS Viitorul Însurăţei a câştigat cu 1-0 derby-ul cu Stars Brăila

Meciul dintre Stars Brăila şi ACS Viitorul Însurăţei s-a ridicat la nivelul unui derby şi, ca la orice partidă de acest gen, mulţi iubitori ai fotbalului au ţinut să vină la stadionul Progresul. Printre spectatori s-au regăsit două foste glorii ale fotbalului brăilean, Şerban Trofin şi Ionel Drăgoi, dar şi conducători ai unor echipe de seniori şi juniori care activează în campionatele judeţene.
Partida a început în nota de dominare a echipei vizitatoare, iar în minutul 10 Bratosin a trimis mingea, din lovitură liberă, pe lângă vinclul porţii apărate de Tudor. Replica gazdelor a venit în minutul 18, dar, după o acţiune personală spectaculoasă, Avram a fost blocat in extremis de Marius Baicu. Trei minute mai târziu, Stars a marcat prin Stoian însă golul a fost anulat de arbitrul de centru, Georgel Badea, la semnalizarea corectă a asistentului Marius Vâlcu. Dealtfel, trebuie menţionat faptul că centralul Badea a arbitrat impecabil pe tot parcursul meciului, la fel şi cei doi asistenţi, Vâlcu şi Cosmin Ilie.
Până la pauză s-a jucat pe contre, iar Mirescu (min. 25), Techiu (min. 26) şi Gheorghiţă (min. 27) nu au reuşit din poziţii bune să-l învingă pe Tudor. De partea cealaltă, Stoian (min. 30), singur cu portarul, a luftat de la marginea careului mic, Harabagiu (34) a şutat prea slab, după o pasă foarte bună a lui Neta şi tot Stoian a irosit şansa de a modifica tabela în minutul 36.

Stars cu posesia, Viitorul cu lecţia contraatacului bine învăţată

Repriza a doua a fost mai puţin spectaculoasă, miza partidei punându-şi amprenta pe evoluţia jucătorilor ambelor formaţii. Stars, în calitate de echipă gazdă, fiind obligată să atace, în timp ce ACS Viitorul a mizat doar pe cartea contraatacului. Cei care au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul în această partidă au fost oaspeţii. Excelent coordonaţi în teren de "căpitanul" Marian Samuilă, oaspeţii au profitat de o nesincronizare a apărătorilor centrali ai gazdelor şi au marcat prin Vialli Gheorghiţă în minutul 65. Din acest moment Stars a dominat teritorial însă acţiunile gazdelor au fost anihilate de Samuilă et company. Mai mult, Viitorul ar fi putut să mai înscrie o dată dar Techiu, în loc să-i paseze lui Gheorghiţă, a şutat la poartă dintr-un unghi dificil şi mingea a ocolit ţinta. În prelungiri, Balaban şi Lupu au fost foarte aproape de golul egalizator dar Cotigă şi Cheleş au avut intervenţii foarte bune şi ACS Viitorul Însurăţei a câştigat toate punctele în derby-ul de pe stadionul Progresul.
"Le mulţumesc colegilor mei pentru efortul depus şi pentru faptul că, deşi nu am mai primit niciun ban de la jumătatea returului campionatului trecut, au dat dovadă de caracter şi au luptat pentru victorie. Am câştigat un meci cu o echipă valoroasă dar ne aşteaptă o altă partidă grea, sâmbătă, pe teren propriu, cu lidera, Victoria Traian. Sper să încheiem turul pe primul loc", a declarat Marian Samuilă, căpitanul echipei ACS Viitorul Însurăţei.

Stars Brăila: Tudor - B. Baciu, Stan, Smeu, M. Bosoi - Balaban, Harabagiu, Crăciun (min. 76: Pascu), Avram (min. 76: Pleşa) - Neta (min. 61: Crangă), Stoian (min. 76: Lupu).
ACS Viitorul Însurăţei: Baicu - Samuilă, M. Baicu, Cheleş, Cotigă - Mirescu, Gagu, Bratosin (min. 71: V. Ion), M. Ion - Techiu, Gheorghiţă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii