Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Acordurile de sprijin în proiectul Nabucco vor fi semnate pe 8 iunie în Kayseri, Turcia

"Acordurile de sprijin al proiectului reprezintă un pas semnificativ în etapa avansată de dezvoltare a Gazoductului Nabucco. Împreună cu Acordul Interguvernamental, aceste acorduri sunt cerinţe necesare pentru finanţarea cu succes a proiectului", a declarat directorul general al Nabucco Pipeline International GmbH, Reinhard Mitschek.
Principalele elemente ale acordurilor de sprijin al proiectului sunt: anunţarea unui regim reglementat de tranzit avantajos, aflat sub incidenţa legilor energiei din UE şi Turcia; protejarea Gazoductului Nabucco faţă de potenţiale schimbări legislative discriminatorii; sprijin pentru acţiuni legislative şi administrative necesare implementării proiectului. Aceste acorduri reprezintă, de asemenea, şi angajamentul fiecărui guvern în sprijinirea proiectului.
Totodată, acordurile de sprijin al proiectului se bazează pe legislaţia actuală şi protejează proiectul Nabucco de legi noi, care ar putea avea un impact negativ, mai spun oficialii Nabucco Pipeline International GmbH.
Nabucco este noua punte de gaz între Asia şi Europa. Va conecta, în mod direct, regiunile cele mai bogate în gaze naturale - regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu, cu pieţele de consum din Europa. Gazoductul va face legătura între graniţa estică a Turciei şi Baumgarten în Austria - unul dintre cele mai importante terminale de gaze naturale din Europa Centrală - trecând prin Bulgaria, România şi Ungaria.
Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost înfiinţată la 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi şi a opera conducta Nabucco. Cu sediul la Viena, compania activează pe segmentul midstream, este organizată conform principiilor de unbundling şi se supune legislaţiei Uniunii Europene. NIC este deţinută de acţionarii Nabucco şi este responsabilă de dezvoltarea, construcţia, operarea, negocierea şi alocarea capacităţii conductei Nabucco. NIC va fi singura companie în contact direct cu transportatorii şi va oferi o soluţie one-stop-shop, operând ca o entitate comercială independentă pe piaţă şi acţionând independent de companiile-mamă. Sistemul de conducte va fi construit de companiile naţionale Nabucco (NNC-urile), care sunt subsidiare ale NIC în fiecare ţară de tranzit.
Categorie articol: 

Comentarii