Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In acest an, CLM va cheltui 360.000 lei pentru bursele elevilor

Consiliul Local Municipal Braila a alocat in acest an doar 464.000 lei pentru sanatate, in contextul in care suma destinata culturii, recreerii si religiei este de 10,3 milioane lei, cea pentru invatamint, 91,8 milioane lei, iar cea pentru asigurari si asistenta sociala, 19,7 milioane lei. Din banii alocati sanatatii, 96 de mii lei vor merge catre Centrul de Transfuzie Sanguina, reprezentind contravaloarea abonamentelor pe mijloacele de transport in comun a donatorilor de singe. Totodata, s-a prevazut suma de 386.000 lei pentru cofinantarea proiectului PHARE privind consolidarea si modernizarea Spitalului Sf. Pantelimon. In ce priveste sectorul "Cultura, recreere si religie", 4 milioane lei sint destinati cheltuielilor cu spatiile verzi, 2,9 milioane se vor duce catre Teatrul "Maria Filotti" si Teatrul "Carabus", 1,4 milioane catre Casa de Cultura a Municipiului, 1,4 milioane catre activitati sportive, iar 620.000 lei sint destinate sustinerii cultelor religioase.
Din cele 91,7 milioane de lei alocate invatamintului, peste 76 de milioane sint cheltuieli de personal, 247.000 lei, bani pentru cofinantari la proiectele cu Banca Mondiala si PHARE, 512.000 lei, pentru subventionarea transportului elevilor, iar 360.000 lei, pentru burse. In ceea ce priveste suma programata pentru asigurari si asistenta sociala, aceasta se ridica la 19,7 milioane lei, din care peste 10 milioane lei sint cheltuieli de personal, 3,6 milioane lei, pentru ajutoare sociale in numerar, 750.000 lei, pentru ajutoare sociale constind in lemne de foc, iar alte 87.000 lei sint destinate achizitionarii a doua autoutilitare, pentru caminele de batrini din municipiu.
Alte 8,8 milioane lei vor fi cheltuite in 2007 pentru servicii de dezvoltare publica, locuinte, mediu si ape. Mai exact, iluminatul stradal va costa municipalitatea peste 7 milioane lei; iar alte 970 de milioane vor fi folosite pentru viabilizarea terenurilor pe care se ridica locuinte in cartierele Apollo, Brailita, Lacu Dulce si strada Eroilor.
Pe partea de ordine publica, municipalitatea va cheltui in acest an 3,12 milioane lei, din care 3,06 milioane reprezinta suma alocata Politiei comunitare, iar restul, bani destinati achizitionarii in regim de leasing a unei autospeciale, a unui generator electric si a unui aparat de sudura, necesar pentru interventii in regim de urgenta.
Cit priveste cheltuielile de capital ale municipalitatii prevazute pentru acest an, putem aminti de milionul de lei, cu care se va reabilita cladirea din Strada Vapoarelor nr. 2, unde urmeaza a fi amenajata noua Casa a Casatoriilor, cele 200.000 lei, cu care se vor cumpara 4 autoturisme, cele 60,5 mii lei, ce vor folosi la achizitionarea a 30 de calculatoare si cele 36 de mii lei, cu care se vor cumpara inca 15 laptop-uri - altele, banuim, decit cele citeva zeci de laptop-uri cumparate la finele anului trecut pentru consilieri. Primaria isi va imbogati "zestrea", in acest an, si cu 5 imprimante, un copiator, si 6 aparate de aer conditionat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii