Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident feroviar in Egipt

Doua trenuri au intrat in coliziune, ieri, in Delta Nilului, situata la nord de capitala Egiptului, Cairo, zeci de persoane pierzindu-si viata transmite Reuters.
Informatiile privind bilantul victimelor au fost contradictorii.
Ministrul egiptean al Sanatatii a declarat ca 58 de persoane si-au pierdut viata iar alte 143 au fost ranite. Anterior, o sursa din serviciile de securitate anuntase ca 80 de persoane si-au pierdut viata iar alte 163 au fost ranite.
Agentia oficiala de presa, MENA, a anuntat ca accidentul s-ar fi produs la primele ore ale diminetii, dupa ce un tren a ignorat semnalul de trecere.
Potrivit directorului societatii feroviare din Egipt, citat de MENA, accidentul a fost determinat de o "eroare umana".
Accidentul s-a produs in jurul orei locale 07.00 (07.00, ora Romaniei), in apropierea orasului Qalyoub, la 20 de kilometri nord de Cairo.
Unul dintre trenuri a deraiat si s-a rasturnat, au declarat surse din Ministerul Sanatatii, adaugind ca ambulantele au sosit la fata locului.
Fortele de ordine au fost mobilizate pentru a mentine multimea la distanta.
Autoritatile au facut apel la populatie sa doneze singe, demers urmat de o reactie prompta din partea cetatenilor.
Ministrul egiptean al Sanatatii, Hatem el-Gabali, a declarat ca Guvernul va plati cite 871 de dolari familiilor persoanelor care au decedat.
Acesta este cel mai grav incident feroviar petrecut in Egipt dupa anul 2002, cind aproximativ 360 de persoane si-au pierdut viata dupa ce un incendiu a devastat sapte vagoane ale unui tren de pasageri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii