Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident aviatic in Kirgizstan, soldat cu 65 de morti

Accidentul aviatic in care un aparat Boeing 737 s-a prabusit duminica seara in Kirgizstan, la putin timp dupa decolarea de pe aeroportul din Biskek, s-a soldat 65 de morti, intre care 41 de iranieni, portivit unui nou bilant dat publicitatii luni de premierul kirgiz, relateaza AFP.
La bordul avionului, care trebuia sa ajunga la Teheran, se aflau 90 de persoane: 83 de pasageri, sase membri ai echipajului si un reprezentant al companiei iraniene Aseman Air, care inchiriase avionul.
In accident "au murit 65 de pasageri, 22 au fost transportati la spital si trei au revenit la domiciliu", a declarat premierul kirgiz Igor Ciudinov, in timpul unei intilniri cu presedintele Kurmanbek Bakiev.
Un bilant anterior al serviciilor premierului indica 68 de morti, iar Ministerul Sanatatii evoca la rindul sau cifra de 66 de morti.
Printre cele 65 de victime figureaza 48 de cetateni straini, intre care 41 de iranieni, trei kazahi, doi canadieni, un turc si un chinez, potrivit celui mai recent bilant al Guvernului. Printre victime figureaza si trei membri ai echipajului kirgiz.
Parchetul a intrat in posesia cutiilor negre ale aparatului, care "vor fi analizate cit mai curind", a adaugat premierul.
Presedintele kirgiz a declarat marti zi de doliu national.
Avionul Boeing apartinea companiei private kirgize Itek Air si era inchiriat de compania iraniana Aseman Airlines, potrivit unui reprezentant al aviatiei civile din Kirgizstan, Aleksandr Aksionov.
Compania Itek Air figureaza pe lista neagra a companiilor aeriene interzise in Uniunea Europeana.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii