Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Accident în lanţ pe DE 584, cauzat de un incendiu de vegetaţie

• din cauza fumului, cinci maşini s-au ciocnit • au rezultat 6 victime, dintre care 2 au fost transportate la spital • printre răniţi s-a aflat şi un copil

 

La un pas de tragedie, după ce şoferul unui Logan ar fi oprit maşina pe DE 584, pentru că nu mai vedea şoseaua din cauza fumului degajat în urma arderii unei mirişti. Incendiul de vegetaţie nu a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, astfel că pompierii nu au intervenit pentru a-l stinge, iar fumul s-a extins până la şoseaua din vecinătatea miriştii.

Un accident în lanţ a avut loc, luni, în jurul orei 15.00, între localităţile Albina şi Valea Cânepii, soldat cu şase victime, dintre care un copil.Un şofer care venea dinspre Viziru ar fi oprit maşina marca Dacia Logan, din cauza vizibilităţii reduse, moment în care a fost lovit de un Volkswagen şi o camionetă înmatriculată în Bulgaria, ambele venind dinspre Brăila. Autoturismul Volkswagen s-a răsturnat în şanţ, în urma impactului, iar camioneta a ajuns pe contrasens, unde s-a lovit de un microbuz şcolar şi un alt autoturism marca Fiat. În microbuz se aflau cadre didactice.

Imediat cum accidentul a fost anunţat, la faţa locului s-au deplasat trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, două ambulanţe SMURD, Descarcerarea, dar şi două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Şase victime au rezultat în urma accidentului în lanţ produs pe drumul european. Este vorba despre cinci adulţi şi un copil. În primă fază, persoanele rănite au fost evaluate şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Două victime ar fi fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, acuzând dureri în piept. Copilul ar fi fost rănit uşor.

Traficul în zonă a fost blocat, însă şoferii au găsit alternativa de a ocoli locul accidentului pe câmp. După circa o oră şi jumătate, traficul a fost reluat, dar doar pe un singur sens, circulaţia făcându-se alternativ.

Până ieri la ora închiderii ediţiei, IPJ Brăila nu a oferit date suplimentare despre accidentul în lanţ, cel mai probabil cercetarea la faţa locului nefiind finalizată.
Categorie articol: 

Comentarii