Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Abuz sexual asupra minorelor, la Cazasu

• un brăilean ne-a sesizat faptul că, în cursul săptămânii trecute, o copilă cu vârsta până în 13 ani, din localitatea Cazasu, ar fi fost victima unei agresiuni sexuale • reclamantul a spus că el ar fi salvat fata şi a luat legătura cu familia fetei • în sesizarea transmisă redacţiei, bărbatul a vorbit despre situaţii mult mai grave, fiind vorba despre minore şantajate cu poze indecente, hărţuite şi ameninţate în mediul on-line • de la IPJ Brăila ni s-a comunicat faptul că, la data de 18 martie, o femeie din localitatea Cazasu a sesizat că fiica sa de 12 ani ar fi întreţinut raporturi sexuale cu un tânăr de 18 ani • s-a întocmit dosar penal pentru act sexual cu un minor, însă ancheta continuă

 

Minore abuzate sexual, prin intermediul reţelelor de socializare, la Cazasu. O sesizare care ridică unele semne de întrebare a fost transmisă pe adresa redacţie de un bărbat  care trage un semnal de alarmă. Ni s-a comunicat faptul că o minoră ar fi fost abuzată sexual de un tânăr, ba chiar în zonă mai multe fete  ar fi victime ale abuzului sexual pe internet, fiind hărţuite şi şantajate. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila au dat startul anchetei în acest caz pentru a stabili dacă cele sesizate se confirmă.

Astfel, în sesizarea transmisă, bărbatul - E.T. - a întrebat de ce nu a fost prezentată nicio ştire în mass media cu privire la o fată de nici 13 ani, din Cazasu, care ar fi fost victima unei agresiuni sexuale. “Sau individul de 19 ani , agresorul, chiar are rude prin poliţie. Eu sunt cel care am salvat fata, dacă vă întrebaţi cine sunt. Există un dosar penal la Secţia 1 Poliţie Cazasu, care s-a deschis miercuri dimineaţă (n.r. - 18 martie), după ce marţi seara am reuşit să contactez familia fetei şi să le spun despre cum copila este victima unei agresiuni sexuale”, se arată în sesizarea transmisă.

Reclamantul a precizat faptul că ancheta este condusă de un subcomisar de poliţie pe care chiar el l-a contactat pentru a-i aduce la cunoştinţă despre faptul că acest caz este mai complicat. Bărbatul a spus că are informaţii sigure că sunt mai multe minore şantajate cu poze indecente, hărţuite şi ameninţate în mediul online, ba chiar părinţii ar fi primit imagini cu fetele lor. “Am date şi martori despre un individ care este implicat în cazul Cazasu  şi distribuie online imagini cu fete în ipostaze indecente. Aceste filme sunt trimise amicilor lui şi celor din anturajul victimelor, asta ca răzbunare pentru că respectiva fată nu a cedat avansurilor şi a întrerupt orice contact cu el. Este vorba deci despre un obsedat sexual care îşi caută victime şi în acest moment , fetele au maxim 14 ani şi sunt selectate de pe internet, unde el are două conturi fără foto la profil şi un cont de fată pe care îl foloseşte ca să intre în discuţii cu  minorele şi să le afle secretele. Aceasta este povestea pe scurt. Eu oricum voi face un denunţ, ca să se deschidă o anchetă în paralel cu dosarul aflat acum în lucru. Tot ce am spus aici am discutat şi cu domnul subcomisar de poliţie de la Secţia 1 Cazasu”, a arătat bărbatul în mesajul transmis redacţiei “Obiectiv Vocea Brăilei”.

Am cerut date cu privire la cele seizate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi am aflat că, într-adevăr, a fost o sesizare de la Cazasu, săptămâna trecută. Potrivit poliţiştilor, la data de 18 martie, în jurul orei 19.30, s-a transmis o sesizare prin apel de urgenţă 112, de către o femeie de 45 de ani, din localitatea Cazasu. Aceasta a precizat faptul că, fiica sa, în vârstă de 12 ani, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu un tânăr de 18 ani. “În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de act sexual cu un minor şi se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Nu s-au primit primit alte sesizări, din partea reclamantului care a transmis informaţia către redactori, însă poliţiştii vor efectua cercetări pentru a stabili dacă cele sesizate se confirmă şi dacă, într-adevăr, sunt minore din Cazasu sau din alte zone, abuzate pe internet.
Categorie articol: 

Comentarii