Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Absolventă de «Murgoci», prima pe listă la Academia de Poliţie

Devine o tradiţie ca elevii brăileni să reprezinte cu mândrie judeţul nostru la competiţii şcolare, la Evaluarea Naţională ori la Bacalaureat. Iată că o brăileancă a reuşit anul acesta încă o performanţă: a intrat prima la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, specializarea Drept. Mădălina Diana Mirea a absolvit Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", promoţia 2011 - 2015, iar pentru admiterea la Academie fata s-a pregătit singură, acasă. "Menţiune specială la Olimpiadă, notă foarte mare - 9,83 - la Bac şi prima admisă la Academia de Poliţie. Toate astea într-un singur om: Mădălina!", a scris tatăl ei pe un site de socializare.
Ambiţia domină întreaga poveste de viaţă a Mădălinei. Provine dintr-o familie modestă, din satul Plopu, ce aparţine de oraşul Ianca. După ce a terminat ciclul gimnazial în localitatea natală, Mădă, cum o alintă părinţii, a ales să-şi continue studiile la unul dintre cele mai prestigioase licee din Brăila, la "Murgoci", profilul Ştiinţe Sociale. Încă din clasa a VIII-a, fata a ştiut ce vrea de la viaţă: să îmbrace uniforma statului. În toţi cei patru ani de studiu în municipiu, ea nu s-a lăsat tentată de viaţa agitată a unui adolescent dintr-un oraş, ci, din contră, a fost conştiincioasă şi a învăţat din greu. A participat la concursurile şcolare de istorie şi limba franceză din clasa a IX-a până în clasa a XII-a. Chiar în ultimul an de studiu, a ajuns la faza pe ţară la olimpiada de franceză. De la Baia Mare, acolo unde s-a desfăşurat etapa naţională, Mădă s-a întors cu menţiune specială. Examenul de Bacalaureat a fost floare la ureche pentru ea. A reuşit să obţină media 9,83.
În ceea ce priveşte admiterea la Academie, putem spune că meritele îi aparţin în totalitate. S-a pregătit singură, acasă. A refuzat să le ceară bani părinţilor pentru a merge la meditaţii. Din propriile economii, şi-a cumpărat culegeri de teste. În timpul liber, mergea la alergat în Parcul Monument ori pe stadionul de fotbal din Plopu. Acasă, îşi amenajase un loc unde să poată arunca mingea medicinală, confecţionată chiar de ea. Din când în când, tatăl său o însoţea pe teren, pentru a o cronometra. "Am alergat singură, iar la proba teoretică am citit şi am exersat tot singură, mi-am cumpărat culegeri. Am început să mă cronometrez cam din luna mai. Nu scoteam timpii deloc. La rezistenţă am evoluat cel mai mult. La Academie, am scos 338" la rezistenţă, cel mai bun timp al meu. La aruncatul mingii, am ratat prima dată, m-am speriat puţin, însă a doua oară am aruncat bine. Am mai avut colegi care au încercat la Academie, însă doar unul a mai fost admis, tot la Drept", a povestit Mădălina Mirea pentru "Obiectiv - Vocea Brăilei".

O stradă întreagă a plâns de fericire pentru "Mădă"

Nici n-a apucat să-şi tragă sufletul după examenul maturităţii, că admiterea la Academia de Poliţia a bătut la uşă. A fost admisă cu 9,70, fiind cea mai mare medie din acest an. A trecut de probele sportive cu brio, iar la probele scrise a greşit doar 3 întrebări din totalul de 90.
"M-am hotărât din clasa a VIII-a să urmez cursurile Academiei de Poliţie. M-a tentat meseria asta, pentru că îmi place uniforma, pentru că sunt o fire responsabilă, iar după absolvire o să am un loc de muncă asigurat. Aş fi putut să urmez Dreptul şi la o altă universitate, însă nu eram sigură că mă voi angaja imediat după ce o terminam. Când am văzut că am greşit doar trei întrebări, m-am bucurat, dar în sinea mea. Eu nu prea îmi manifest bucuria. Părinţii au fost cei mai fericiţi, au anunţat pe toată lumea", ne-a mai povestit fata.
"O stradă întreagă a plâns pentru Mădă, când mama ei ne-a spus că a reuşit prima la Academie! Ştiam cât de mult s-a pregătit singură, fără să meargă la meditaţii. Fiind vecina mea, auzeam bubuituri din curtea lor şi ştiam că Mădă arunca mingea medicinală. Îşi amenajase ea în curte un loc, îşi măsurase distanţa la care trebuia să arunce mingea. N-am văzut-o prea des pe afară anul ăsta. Mama ei mereu îmi spunea că învaţă. Avea teancuri de cărţi. Le lua după ea, când la Brăila, când la Plopu. Dar ziua în care mi-a spus mama ei că a luat prima la Academie n-o s-o uit. Niciodată nu m-am bucurat aşa tare pentru cineva cum m-am bucurat pentru Mădă. Şi nu numai eu am plâns de fericire, ci şi alţi vecini care o cunosc pe fată de când era mică. Toată strada a plâns de fericire", ne-a declarat Gabi, vecina Mădălinei.
Peste două săptămâni, brăileanca urmează să plece într-o tabără organizată de Academie, la Vălenii de Munte, scopul fiind acela ca proaspeţii studenţi să se cunoască mai bine între ei. Mădă se va întoarce în Bucureşti pentru un alt moment emoţionant din viaţa ei, depunerea jurământului.

 
Categorie articol: 

Comentarii