Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxeneții clanului ”Bogățeanu”, la pușcărie

* cinci brăileni care au pus pe picioare o adevărată rețea și care au primit acum pedepsele cu închisoare au ajuns în spatele gratiilor *

Cinci brăileni care au făcut ”afaceri” din proxenetism și trafic de persoane au ajuns în spatele gratiilor. Este vorba despre membri ai clanului lui Radu Bogățeanu, acesta fiind șeful rețelei. Unul dintre membrii grupării este însă internat la spital, dar după externare va ajunge și el la penitenciar.

La data de 13 martie, în urma activităţilor desfăşurate în teren, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat patru persoane care erau urmărite în temei legal, deoarece pe numele lor au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din comuna brăileană Chiscani, condamnat la executarea pedepsei de 6 ani şi 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, alt bărbat de 39 de ani, din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa, pe numele căruia s-a emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani închisoare, tot pentru trafic de persoane, un brăilean de 37 de ani, condamnat la 3 ani închisoare, pentru trafic de persoane și altul de 39 de ani, faţă de care instanţa de judecată a emis mandat de executare de 6 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism în formă continuată, complicitate la trafic de persoane şi spălare de bani. Toţi au fost încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

De asemenea, poliţiştii au mai depistat un bărbat de 38 de ani, din municipiul Brăila, condamnat, în aceeaşi cauză, la pedeapsa de 4 ani şi 2 luni închisoare, pentru infracţiunea de trafic de persoane. În prezent, acesta se află internat într-un spital din municipiu, unde poliţiştii îl supraveghează, şi urmează ca, după externare, să fie pus în aplicare mandatul. În perioada 2003-2006, cei cinci au constituit un grup infracţional care avea ca scop racolarea de tinere, din Brăila, şi exploatarea lor sexuală pe teritoriul altor state. Încarcerații sunt Radu Bogățeanu, Graur Ionel, Pătrașcu Nicolae, Pradaiș Cătălin și Serea Petruș. (Vom reveni cu detalii).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii