Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

55 de elevi olimpici brăileni

Anul acesta, Brăila se poate mândri cu 55 de elevi olimpici, care au reuşit să obţină tot atâtea premii şi menţiuni. Cele mai multe recompense s-au obţinut la limba rusă, 21, din care 17 premii şi 4 menţiuni. La arte s-au obţinut un premiu I, un premiu III şi şase menţiuni, iar la matematică patru menţiuni. O performanţă remarcabilă s-a obţinut şi la informatică, la clasa a V-a, unde brăilenii au ocupat primele două locuri. Radu Andrei, care a reprezentat Colegiul "Bălcescu" şi Palatul Copiilor a ocupat locul I, iar Gabriel Moise, de la Şcoala "Mihai Eminescu", a ocupat locul II.

Aşa cum am mai menţionat, cele mai multe premii s-au obţinut la limba rusă. Premii I au obţinut elevii: Neonilă Ivanov de la "Bălcescu", Mihaela Furnică de la "Edmond Nicolau", Claudia Snagoveanu şi Iulia Ivan de la "Murgoci", Ana Moraru de la "Perpessicius". Premiul II au reuşit să obţină: Emilia Fabian de la "Edmond Nicolau", Irina Chiosa de la Liceul de Artă, Florentina Fulger de la "Murgoci", Marina Sacolic de la "Iorga", Andra Avram de la "Bălcescu" şi Silvia Volentir de la "Perpessicius". Premiul III a revenit elevilor: Iuliana Sacolic de la "Iorga", Doina Roibu, Dumitriţa Panea, Cristina Bumbu şi Iulia Oprea de la "Perpessicius", Lilia Veretca de la Colegiul Economic. Menţiuni au luat: Dorina Ştirbu de la "Edmond Nicolau", Rodica Bojonca, Mihail Romanov de la "Perpessicius" şi Doina Cremenciuc de la Colegiul Economic.
La Arte, elevii de la "Hariclea Darclee" au obţinut opt recompense. Cele două premii le-au primit Camelia Dilbea - premiul I arta actorului, şi Corneliu Huţanu - premiul III canto. Menţiuni au luat: Ştefăniţă Albu - clarinet, George Crintă şi Andreea Rîmniceanu - arta actorului, Ancuţa Ivanov - artă monumentală, Adriana Banu - arte textile, Andreea Huşanu - grafică.

La matematică, Brăila a avut patru copii care s-au remarcat şi au luat menţiuni: Martina Orlea - Şcoala "Fănuş Neagu", Andreea Popa, George Cioroiu şi Cristian Ţăranu - "Bălcescu".

Limba franceză ne-a adus alte trei menţiuni prin: Cristina Muşat şi Andreea Gagu - "Murgoci" şi Luciana Iancu - "Bălcescu". Ea a obţinut şi premiul III la proba orală. La limba germană s-au obţinut două premii, Tudor Gherghişor de la "Murgoci" a luat premiul I, iar Cristina Pascu de la "Bălcescu" premiul III. Şi limba engleză a adus două menţiuni, prin Nicoleta Cruceanu şi Roxana Stoica de la "Murgoci". De asemenea, la limba română tot două menţiuni s-au luat: Teodora Gogu de la "Murgoci" şi Alexandra Struţă de la "Bălcescu". Alte două menţiuni la disciplina fizică au ajuns la noi datorită elevilor Andra Ştefan de la Şcoala "Mihai Eminescu" şi Cosmin Iacob de la "Bălcescu".

La cultură civică a luat menţiune echipa Şcolii "Sadoveanu" formată din elevele: Maria Ioniţă şi Florentina Toreanu, la filosofie Mihaela Condruz de la "Bălcescu" a luat menţiune, iar la sociologie Emanuela Firezar de la "Murgoci" a obţinut aceeaşi recompensă. La disciplina istorie elevul Şerban Custură de la Şcoala "Ion Creangă" a luat tot menţiune, ca şi Daniela Caraman de la "Perpessicius" la disciplina religie.

Eleva Mirela Moroianu de la Liceul cu Program Sportiv a luat menţiune la disciplina pregătire teoretică sportivă, Monica Coman de la "Eminescu" a obţinut menţiune la educaţie tehnologică, iar Marina Berbecaru de la "Saligny" a luat menţiune la specializarea electronică, automatizări, comunicaţii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii