Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

48 de detinuti au promovat in anul scolar 2007 - 2008

Persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Braila au posibilitatea de a se scolariza sau a-si continua studiile incepute inainte de a fi condamnate, chiar daca se afla in spatele gratiilor.
Astfel, in anul scolar trecut, au fost inscrisi 50 de detinuti la toate formele de invatamant, din care au promovat 48. In acest an scolar, 2008 - 2009, s-au inscris 72 de persoane private de libertate, care urmeaza cursurile primului semestru, la toate formele de invatamant, respectiv primar, gimnazial si liceal. De asemenea, o persoana privata de libertate frecventeaza cursurile invatamantului universitar, forma la distanta.
Pe de alta parte, tot in incinta Penitenciarului, detinutii se pot califica in diverse meserii, ceea ce le va fi de folos atunci cand vor fi in libertate. In anul 2008, au fost derulate si finalizate 2 cursuri de calificare profesionala a unui numar de 28 de persoane private de libertate, in meseriile de lucrator in constructii si frizer. De asemenea a fost organizat si un curs de initiere in meseria de crescator ingrijitor animale a unui numar de 14 detinuti, activitate desfasurata in parteneriat cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Scoala Romana de Afaceri si Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor din Calarasi. Finalizarea acestor cursuri a constat in examen teoretic si practic, sustinut de participanti in fata unei comisii. Activitatea de calificare a fost organizata in functie de nevoile si nivelul de pregatire al persoanelor private de libertate. Anul trecut, detinutii au avut parte si de 13 iesiri in comunitate in scopul dezvoltarii si incurajarii comportamentelor prosociale, acestea constand in vizionarea unor piese de teatru, expozitii, vizitarea unor obiective turistice, lacase de cult sau a unor societati comerciale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii