Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

4.3.1... A inceput rebranduirea!

4 zile, 3 module, 1 concluzie. S-a dat startul proiectului de refacere a orasului Braila "Rebranding Braila" organizat de Primaria Municipiului Braila si UGIR Braila. Astfel, la aceste dezbateri au acceptat sa participe persoane din diferite domenii: politic, cultural, economic, educational, mass-media etc. Se vor confrunta pe cele 6 teme, pe parcursul celor 4 zile, braileni precum: Dan Chisu, Sofia Klarsfeld, Emily O'Hara, Ioan Constantin Munteanu, Maria Cogalniceanu, Maria Puscaciu, Iulian Danielescu, Veronica Dobrin, Iulian Zamfir, Viorel Mortu, Doinita Ciocan, alaturi de directori de institutii, oameni de afaceri, elevi si studenti. Dezbaterile prilejuite de acest eveniment pun fata in fata elevi si studenti reprezentind noua generatie, cu personalitati din politica, cultura ori din lumea afacerilor.
"Ceea ce incearca acest simpozion sa realizeze este sa schimbe parerea scepticilor ce nu cred ca orasul Braila isi poate redobindi identitatea, demonstrind ca se poate investi in Braila si se pot dezvolta diferite ramuri ale societatii", declara organizatorii.

Scepticism sau optimism. Totul se rezuma la oameni

In schimb, brailenii sint cei care au ultimul cuvint. Fiind intrebati ce parere au despre o posibila schimbare a orasului ca urmare a concluziilor luate dupa dezbateri, acestia au avut pareri impartite.
Marina Preda, eleva: "Este un oras terminat. Aici nu se mai poate face nimic. Nu e nimeni care sa investeasca. Din punctul meu de vedere, ca eleva, nu am unde sa merg. Exista doar un strand si 2-3 cluburi".
Gheorghe Gabriela - asistent medical: "Eu inca mai am speranta ca se poate indrepta ceva. Brailenii incep incet-incet sa fie mai harnici si mai atenti cu lucrurile din jurul lor. Eu sper ca proiectul sa dea rezultate".
Nechita Ioan - pensionar: "Primul lucru care ar trebui rezolvat se refera la locurile de munca. Sint multi tineri care cauta disperati locuri de munca. Aleg sa plece in strainatate. Fara oameni nu se poate face nimic. Dar observ schimbari incepind cu noua conducere. Ar trebui sa se insiste pe cultura si sport. Acestea au fost punctele forte ale Brailei. Dar daca nu ai oameni care sa le sustina, nu se poate face nimic. Totul depinde de educatie si de respectul fata de locul in care traiesti."
Banica Laura - asistent farmacist: "Este greu sa lucrezi cu oamenii din ziua de azi. Este vina noastra ca s-a ajuns aici. Vina tuturor. Poate proiectele acestea vor fi de durata, dar nu vor fi pastrate in forma lor initiala. Toti distrugem si nu sintem capabili sa oferim o buna educatie sau sa le atragem atentia celor care afecteaza imaginea orasului."
Maria Rasnoveanu - pensionar: "Sint totusi sceptica cu privire la acest proiect. Chiar daca initiativele vor fi la nivel inalt, ce ne facem, cu lumea de toata ziua care in fata noastra arunca si doboara. Imi este si frica sa le atrag atentia. Totul se rezuma la oameni."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii