Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

42.000 de contracte înregistrate de la intrarea în vigoare a Codului Muncii

Boc, care asigură interimatul la conducerea Ministerului Muncii după demisia lui Ioan Botiş, a precizat că, în urma controalelor efectuate în ţară tot după intrarea în vigoare a noului Cod, au fost aplicate amenzi în valoare de 8,2 miliarde lei vechi.

Premierul a subliniat că acţiunile de control vor continua şi că prevederile noului Cod al Muncii au în vedere creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi descurajarea muncii la negru. De asemenea, Boc a avertizat încă o dată firmele să nu mai angajeze "la negru", deoarece vor suporta rigorile legii.

Noul Cod al Muncii - adoptat prin asumarea răspunderii, în ciuda criticilor venite din direcţia sindicatelor - a intrat în vigoare luni, 2 mai, şi prevede sancţiuni severe împotriva muncii la negru, după cum a subliniat şi premierul.

Primirea la muncă a până la cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată, potrivit noului Cod al Muncii. Până acum, amenzile în acest caz erau cuprinse între 3.000 de lei şi 4.000 de lei pentru fiecare persoană identificată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii