Mergi la conţinutul principal
Hristos a înviat!

3.000 de coșuri cu produse tradiționale de Paști, oferite în Sâmbăta Mare medicilor și persoanelor în carantină

* la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian al Dunării de Jos, au fost oferite coșuri cu ouă, cozonaci și pască cadrelor medicale din Brăila și Galați, celor aflați în carantină, precum și polițiștilor, jandarmilor și pompierilor care vor fi la datorie în noaptea Învierii * la aceste daruri, s-au adăugat 2.500 de măști de protecție * darurile pascale au fost pregătite de mănăstirile de maici și de slujitorii sfintelor altare  

 

 

Un gest de generozitate, în Sâmbăta Mare, chiar înainte de Învierea Domnului. Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit coşuri cu produse tradiţionale de Paști tuturor cadrelor medicale, persoanelor aflate în carantină, precum și forțelor de ordine aflate la datorie în noaptea de Înviere.

„La iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Sâmbăta Mare, au fost oferite coşuri cu produse tradiţionale de Paști cadrelor medicale aflate în aceste zile de sărbătoare în spitalele din municipiile Brăila, Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor, persoanelor aflate în centrele de carantină din cele două judeţe, precum și poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor care sunt la datorie în noaptea de Înviere. Pe lângă produsele tradiţionale de Paşti, respectiv cozonac, ouă roşii și pască, Arhiepiscopul Dunării de Jos a mai oferit Pastorala la Învierea Domnului, precum şi câte o icoană pictată”, a precizat părintele Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

Icoanele au fost pictate de studenţii Secţiei Teologie-Artă Sacră din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi și de elevii de la Secția Patrimoniu Cultural din cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei”.  

La aceste daruri, s-au adăugat 2.500 de măști de protecție, confecţionate de maicile de la mănăstirile din cadrul eparhiei.

Sâmbătă, 18 aprilie 2020, la orele amiezii, ierarhul Dunării de Jos a sfințit icoanele pictate în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial şi le-a înmânat preoților de caritate de la spitale, penitenciare şi instituţiile angrenate în asigurarea ordinii publice din județele Brăila și Galați. În continuare, chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat darurile pascale pregătite de mănăstirile de maici și de slujitorii sfintelor altare pentru această zi specială. Darurile au fost preluate de preoţii şi voluntarii desemnaţi, ele fiind apoi oferite celor care veghează şi se ostenesc pentru sănătatea și siguranța noastră, precum şi semenilor noştri aflaţi în carantină. 

„Peste 3.000 de persoane au primit aceste daruri la Praznicul Învierii Domnului, din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, bucurându-se de dragostea şi dărnicia ierarhului şi a slujitorilor, în aceste zile de mare sărbătoare pentru întreaga creștinătate”, a mai precizat sursa citată.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro