Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

2.856 persoane în izolare la domiciliu. Doi brăileni amendați în ultimele zile pentru încălcarea acestei măsuri

* aceștia au fost duși într-un centru de carantină instituționalizată

 

Două persoane au fost amendate cu câte 5.000 lei, marți și miercuri, după ce au încălcat măsura izolării voluntare la domiciliu. Pe lângă amendă, cele două persoane au fost conduse într-un centru de carantină.

La nivelul județului Brăila, conform raportării Direcției de Sănătate Publică, astăzi, 25.03.2020, în izolare voluntară la domiciliu sunt 2.856 de persoane, 180 de persoane se află în carantină și alte 217 persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile.

Forțele de ordine vor continua să acţioneze integrat, în echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Vă reamintim că, potrivit Ordonanței Militare 3/2020, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;

d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, face un apel către toți cetățenii acestui județ, să limiteze deplasările, să respecte normele de igienă și să respecte prevederile Ordonanțelor Militare, potrivit unui comunicat emis de Prefectură.
Categorie articol: 

Comentarii