Mergi la conţinutul principal

2 octombrie, Ziua Internaţională a Nonviolenţei

în cea de-a doua zi din “Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii au stat de vorbă cu cetăţenii din municipiu şi i-au sfătuit să evite certurile cu persoanele violente, tocmai pentru a preveni atacurile • oamenii au fost sfătuiţi să nu încerce să îşi rezolve singuri problemele şi neînţelegerile cu cei din jur

 

Ieri, 2 octombrie, de Ziua Internaţională a Nonviolenţei, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, ai Inspectoratului de Jandarmi şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila, au discutat cu oamenii şi le-au dat sfaturi pentru prevenirea actelor de violenţă.

Activităţile preventive s-au derulat în cadrul evenimentului “Săptămâna prevenirii criminalităţii” şi a avut loc în municipiul Brăila. “Poliţiştii şi jandarmii le-au vorbit cetăţenilor despre împrejurările şi atitudinile care favorizează producerea actelor de violenţă pe stradă, la petreceri sau în mediul familial, despre sancţiunile pe care le riscă persoanele care le săvârşesc şi despre ordinul de protecţie care poate fi emis împotriva agresorului, în cazurile de violenţă domestică. De asemenea, le-au oferit pliante cu informaţii şi recomandări pentru prevenirea implicării, în calitate de autori sau victime, în fapte săvârşite cu violenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Specialistul Centrului Antidrog Brăila a vorbit despre pericolul consumului de alcool, care influenţează comportamentul unei persoane şi duce la creşterea agresivităţii. Persoanele dornice să scape de dependenţa de alcool sau droguri, au fost sfătuite să se adreseze, în condiţii de deplină confidenţialitate, specialiştilor CPECA Brăila.

 

Cum trebuie să vă comportaţi pentru a evita faptele violente!

Oamenii legii au transmis recomandări cetăţenilor, pentru a preveni implicarea acestora în fapte cu violenţă. În primul rând, oamenii nu trebuie să înjure sau să folosească gesturi sau cuvinte indecente/jignitoare la adresa celor din jur.

Părerile celorlalţi trebuie respectate şi, în niciun caz, nu trebuie folosită violenţa pentru susţinerea punctului de vedere personal.

Certurile cu persoanele cunoscute ca fiind violente trebuie evitate, la fel şi compania persoanelor alcoolice. “Pe cât posibil, fereşte-te să intri în conflict cu acestea, nu le jigni şi nu le încuraja comportamentul agresiv.

Petrece cât mai puţin timp în locurile unde se adună persoane dubioase, se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc. Nu rămâne în bar până îţi pierzi controlul şi nu mai eşti conştient de ce faci. Dacă atingi sau împingi pe cineva fără să vrei, prezintă-i scuze. În trafic, dă dovadă de respect şi toleranţă. Nu încerca să îţi rezolvi singur problemele şi neînţelegerile cu cei din jur”, mai recomandă poliţiştii. “Apelează la sprijinul instituţiilor abilitate!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro