Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

145 de copii brăileni s-au bucurat de consultaţii gratuite prin Programul «Zâmbete Colgate»

• pe lângă consultaţii, elevii din ciclul primar au mai primit recomandări de tratament, acolo unde a fost cazul • evenimentul s-a desfăşurat în două locaţii: Colegiul “Murgoci” (16 decembrie) şi Colegiul “Neniţescu” (17 decembrie), în parteneriat cu Crucea Roşie - filiala Brăila

 

145 de elevi din clasele primare 0-IV au beneficiat de consultaţii stomatologice gratuite, diagnostic cu recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos şi mostre gratuite de produse de îngrijire orală, prin Programul “Zâmbete Colgate”. Evenimentul s-a desfăşurat în weekendul 16-17 decembrie şi a fost organizat de Colgate România în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie.

Pe lângă consultaţii, copiii au avut parte de lecţii de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roşii şi desfăşurate în prezenţa părinţilor, dar şi de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluţă.

“În Brăila, Programul Zâmbete Colgate a fost o iniţiativă interesantă şi educativă, atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor. Copiii au aflat fără teoretizări paşii corecţi pentru o bună igienă orală. De asemenea, exerciţiul practic de exersare a peisajului pe mulaj este benefic şi copiii reţin cu uşurinţă cum se efectuează un periaj. Unul dintre părinţii prezenţi la consultaţii ne-a mărturisit că îşi doreşte introducerea în programa şcolară a acestui tip de activitate”, a declarat Florica Focşa, director Crucea Roşie - Filiala Brăila.

Programul Zâmbete Colgate, cu sprijinul filialelor de Cruce Roşie din ţară, s-a desfăşurat în 20 de oraşe din 10 judeţe din România, în perioada 7 octombrie - 17 decembrie, şi a continuat misiunea Colgate de educare cu privire la importanţa vizitelor periodice la medicul dentist şi a igienei orale zilnice, de la vârste fragede.
Categorie articol: 

Comentarii