Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1,3 milioane euro pentru casa de patrimoniu de pe Ana Aslan

Marele câştigător a fost firma "Confort 2000", care a avut alţi doi contraofertanţi, în final adjudecându-şi contractul pentru suma de 5,54 milioane de lei, echivalentul a 1,3 milioane euro. Valoarea de pornire a licitaţiei a fost de 7,015 milioane de lei, iar criteriul de atribuire "preţul cel mai scăzut" a tras în jos oferta cu aproape 350.000 euro. Rămâne de văzut în ce măsură această economie făcută din banul public se va menţine, cunoscute fiind practicile de suplimentare a contractelor. De precizat că firma câştigătoare nu va putea subcontracta lucrările.
Licitaţia pentru atribuirea acestui contract a fost lansată în primăvara acestui an şi are finanţarea asigurată din fonduri comunitare, mai precis este vorba de POR 2007-2013, Axa prioritară 5; Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului; domeniul major de intervenţie 5.1 - restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe.
Durata contractului este de 2 ani de la data atribuirii, ceea ce înseamnă că în vara lui 2013 renovarea ar trebui să se finalizeze şi imobilul să fie predat beneficiarului.
Titlurile de proprietate ale firmei de construcţii "Confort 2000", având un capital social de 215.500 lei, aparţin în exclusivitate omului de afaceri Corneliu - Alexandru Pipera, care de altfel este şi administratorul unic al societăţii. Compania nu este la primul contract pe bani publici având la activ, de exemplu, contractul de 2,3 milioane de lei în asociere cu SC "Concivia" de reabilitare şi dotare a Centrului de Asistenţă Paleativă Sf. Maria (semnat cu municipalitatea), ori lucrări de reabilitare a centrului istoric al Brăilei, sau construirea de locuinţe sociale în Lacu Dulce. În plus, are în derulare şi contractul cu reabilitarea clădirii din centrul istoric chiar de lângă teatrul municipal sau cel vizând lucrări de construcţii în cadrul proiectului "Biblioteca Judeţeană Panait Istrati - pol de dezvoltare a turismului cultural în judeţul Brăila".
Categorie articol: 

Comentarii