Mergi la conţinutul principal

11 accidente rutiere grave, într-o singură lună

Luna trecută, poliţiştii rutieri au înregistrat 11 accidente rutiere grave, în urma cărora o persoană a decedat şi peste 20 au fost rănite grav. Accidentele s-au produs din cauza depăşirilor neregulamentare, a vitezei excesive şi a conducerii fără permis. Anul trecut, în luna mai, au fost tot 11 evenimente rutiere grave, soldate cu un mort şi 11 răniţi grav.
Astfel, în mai 2012, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii celor 11 accidente rutiere grave, soldate cu 22 de răniţi grav, 14 răniţi uşor şi o persoană care nu a supravieţuit. Din totalul accidentelor produse, două au fost în municipiu şi nouă în judeţ. "Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost depăşirea neregulamentară - care a generat trei accidente în urma cărora au fost rănite grav 7 persoane şi una decedată; viteza excesivă - care a dus la producerea unui accident rutier, soldat cu cinci răniţi grav; şi conducerea fără permis - care a generat un accident rutier cu trei persoane rănite grav", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila. Conducătorii vehiculelor care au cauzat accidentele au fost toţi brăileni (cinci şoferi amatori, trei profesionişti, un conducător fără permis, un mopedist şi un căruţaş). Cele mai multe accidente s-au produs în zilele de miercuri, marţi şi sâmbătă.
Pentru prevenirea unor astfel de accidente, poliţiştii brăileni le reamintesc şoferilor că trebuie să respecte anumite reguli atunci când sunt în trafic. În primul rând, avertizează poliţiştii, cei aflaţi la volan trebuie să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, să păstreze în mers distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule din trafic. De asemenea, şoferii trebuie să sporească atenţia şi să se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depăşire şi în apropiere de trecerile pentru pietoni şi să folosească centura de siguranţă care poate salva viaţa în caz de accident. "Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă. Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză", atrag atenţia poliţiştii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro