Mergi la conţinutul principal

107,5 de cetăţeni l-au dat jos pe Ponta, la Brăila

De ce am zis că mitingul a fost un soi de panaramă? Păi, pentru că la miting, conform cotidianului "Obiectiv", au fost prezenţi "puţin peste 100 de brăileni". Acuma, că or fi fost 114 oameni sau 107,5 persoane la miting, tot dracul ăla e.
Nu am să pedalez pe ideea unora care au afirmat că „PNL Brăila nu este în stare să scoată nici măcar 500 de inşi în stradă". Dar de când un partid (fie că e PNL, PSD sau PLM) are menirea/obligaţia de a scoate contra cost în stradă oamenii? Adică, de asta ar trebui să traficheze bani alde Boboc, Tudose sau alţii, ca să aibă cu ce îi plăti pe fraierii care ar ieşi la orice miting, indiferent de motivul protestului? Eu încă mai cred în ideea aia că oamenii trebuie să iasă să protesteze în stradă pentru că sunt revoltaţi de o măsură luată de autorităţi, pentru că nu mai cred (de bună voie şi nesiliţi de nimeni) în politicile guvernamentale (oricare ar fi acest guvern), nu pentru că sunt plătiţi de un partid ca să urle la adresa adversarilor politici.
Sunt naiv, nu-i aşa? Nu, mă, nu sunt naiv şi nici idealist, ci doar un militant pentru o lume normală, bine aşezată pe principii sănătoase. Credeţi că eu nu ştiu în ce lume trăim, care e treaba cu mobilizarea de trupe dispusă de Cătălin Boboc sau de naiba ştie cine de la PNL Brăila? Evident că ştiu. Dar tocmai de asta mă opun cât pot şi eu acestor practici de neam prost. Iar faptul că PNL Brăila a reuşit să scoată în stradă doar "puţin peste 100 de brăileni" reprezintă o veste bună pentru mine. Mă gândesc că poate brăilenii s-au gândit că nu e cazul să răspundă la goarna sunată de un partid (şi mai ales de gonacii unui partid) pentru a le face acestora hatârul. Eu încă mai sper că dacă vor vrea să îl dea jos pe Ponta, pe Anghel Iordănescu de la „naţională" sau pe Papa Francisc I brăilenii trebuie să iasă din convingere în stradă, nu pentru că aşa le-a zis sau i-a plătit unul de la PNL.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro