Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

100 de euro, mită la polițiști

Un brăilean în vârstă de 23 de ani s-a ales, într-o singură zi, cu două dosare penale, după ce a fost prins conducând un autoturism neînmatriculat și apoi încercând să-i mituiască pe polițiști ca să nu rămână fără permis. Întrucât șoferul nu s-a mulțumit cu refuzul polițiștilor și a insistat să le dea bani, aceștia l-au dat pe mâna procurorului și ofițerilor anticorupție, care i-au organizat un flagrant.
Ionuț S. (23 de ani) din comuna Șuțești a ajuns în atenția agenților de la Postul de Poliție Mircea Vodă în dimineața zilei de joi, în timp ce oamenii legii acționau pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe raza de competență. Tânărul a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism pe DN 2B și, după ce i-au verificat actele, polițiștii au descoperit că avea autorizația provizorie de circulație expirată din data de 29 septembrie. Agenții i-au întocmit tânărului dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat, dar nu au putut să-i rețină permisul de conducere pentru că nu-l avea asupra sa. Ulterior, Ionuț S. s-a întors la Postul de Poliție Mircea Vodă ca să prezinte permisul, iar acolo le-a promis polițiștilor că le va da 100 de euro, pentru a nu aplica măsurile legale împotriva lui. Polițiștii au refuzat promisiunea și, pentru că șoferul a insistat, aceștia s-au autodenunțat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila și Direcția Generală Anticorupție (DGA) - Serviciul Județean Anticorupție Brăila. "Sub coordonarea procurorului, ofițeri de la DGA și Direcția Generală de Informații și Protecție Internă au organizat flagrantul în incinta Postului de Poliție Mircea Vodă, surprinzându-l pe Ionuț S. în timp ce oferea polițiștilor suma de 400 de lei. Acestuia i s-a întocmit dosar penal și pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, cercetările fiind preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila", a precizat subinspector Jenel Șogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Reamintim că în urmă cu trei luni, un alt bărbat a încercat să mituiască doi polițiști, care l-au depistat conducând cu 157 km/h. Ca să nu rămână fără permis, vitezomanul le-a oferit agenților de la Serviciul Poliției Rutiere Brăila un telefon mobil și, deși aceștia l-au refuzat, tânărul nu s-a lăsat și le-a spus că îi va aștepta la ieșirea din tură, în speranța că se vor răzgândi. Între timp, polițiștii i-au întins lui Marius Vasile Blaj, din Câmpulung, județul Argeș, o capcană, sesizând ofițerii anticorupție, care au amplasat o cameră de filmat în biroul în care urma să se negocieze "prețul" actelor reținute de polițiști. Acolo, văzând că agenții sunt greu de înduplecat, șoferul a mai adăugat la telefonul mobil și 200 de lei. Anchetatorii au înregistrat toată scena și, la semnalul polițiștilor au intrat peste ei în birou, acuzându-l pe șofer de dare de mită.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii