Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 curiozităţi şi descoperiri despre atracţia dintre bărbaţi şi femei

Ce ne face să fim atraşi de anumite persoane şi de altele nu? Care sunt diferenţele între mecanismul de atracţie al femeilor şi cel al bărbaţilor? Aflaţi ce au descoperit oamenii de ştiinţă despre atracţia sexuală...

Trăsăturile

1. Persoanele cu trăsături simetrice sunt considerate mai atrăgătoare. În mod inconştient, preferăm bărbaţii şi femeile care au o simetrie a feţei şi de obicei acestea au şi cel mai mare succes la persoanele de sex opus.

Mirosul

2. Femeile sunt înzestrate în mod natural cu un simţ olfactiv care le permite să aleagă partenerul potrivit şi în acelaşi timp să se ferească de cei cu care sunt înrudite. Pentru că persoanele înrudite au un sistem imunitar asemănător, iar acest lucru ar face urmaşii să fie vulnerabili. Se pare că strămoşii noştri se ghidau foarte mult după miros când îşi alegeau partenerii şi noi facem asta în continuare, în mod inconştient.

Selecţia

3. Femeile sunt mai selective decât bărbaţii atunci când vine vorba de alegerea unui partener sexual. Pentru că bărbaţii pot pleca fără nicio problemă, în timp ce la femei există pericolul de a rămâne gravide. Tocmai de aceea, femeile caută mai multe indicii despre stabilitatea şi statutul unui potenţial partener, lucruri care le arată că acesta le poate oferi protecţie eventualilor copii. Cercetătorii au arătat că femeile îşi pot schimba percepţia despre un bărbat pe baza maşinii pe care o conduce. Femeile preferă maşinile care transmit dominaţie şi putere, bineînţeles, la pachet cu bărbaţii care le posedă.

Relaţiile

4. Contrar percepţiei generale care vizează bărbaţii, se pare că nu doar ei caută varietate sexuală. Femeile preferă bărbaţii cu trăsături masculine, însă nu tot timpul. Depinde cât de aproape sunt de perioada ovulaţiei. La ovulaţie, femeile preferă barbaţii cu un nivel mai mare de testosteron, cu maxilare pătrăţoase şi cutele de pe frunte bine definite. Femeile se simt mai atrase de ei pentru că trăsăturile masculine sunt indicii pentru un material gentic propice procreării. Acest tip de bărbat este preferat însă pentru aventuri sau relaţii de scurtă durată, în timp ce pentru relaţii serioase sunt preferaţi bărbaţii cu trăsături mai feminine, care posedă bune calităţi de tată.

Vocea femeii

5. Vocea femeii se schimbă în funcţie de perioada ciclului menstrual în care se află, iar bărbaţii au capacitatea de a înregistra acest lucru. Un experiment realizat de cercetători a arătat că bărbaţii consideră ca fiind mai atrăgătoare vocile femeilor aflate în perioada ovulaţiei.

Vocea bărbatului

6. Vocea ne dă indicii despre vârsta unei persoane, despre starea emoţională în care se află, dar şi despre actractivitatea sa! Bărbaţii preferă femeile cu vocea mai înaltă pentru că acest lucru indică o persoană mai tânără, cu o condiţie fizică bună şi cu un nivel mai mare de estrogen. În acelaşi timp, femeile preferă bărbaţii cu voce joasă pentru că vocile joase şi groase indică un nivel crescut de testosteron.

Corpul

7. Când vine vorba despre forma corpului, bărbaţii consideră mai atrăgătoare femeile care au corpul tip clepsidră şi care merg balansând mai mult şoldurile, în timp ce femeile preferă bărbaţii cu trunchiuri drepte şi care merg cu umerii drepţi.

Dragoste şi sex

8. Testând mai mulţi oameni prin RMN, oamenii de ştiinţă au descoperit că există zone diferite ale creierului care se activează atunci când suntem doar atraşi sexual de cineva şi atunci când suntem îndrăgostiţi de cineva. Tocmai de aceea, putem să simţim atracţie sexuală fără să ne îndrăgostim, la fel cum putem să ne îndrăgostim fără să facem sex cu acea persoană. Pentru relaţii sexuale pasagere sunt preferate persoanele cu disponibilitate mai mare, în timp ce pentru relaţii de lungă durată, atât femeile, cât şi bărbaţii preferă persoanele mai greu de cucerit.

Părinţi

9. Ne simţim mai atraşi de persoanele care seamănă cu noi şi de cei care seamănă cu părinţii noştri, au arătat mai multe studii realizate de cercetători.

Culori

10. Bărbaţii se simt mai atraşi de femeile îmbrăcate în roşu decât de cele îmbrăcate în orice altă culoare pentru că, se pare, totul pleacă de la faptul că pielea femeilor devine în mod natural mai roşie atunci când sunt excitate sau când fac sex, informaţie care se află bine înrădăcinată în subconştientul bărbaţilor. (www.tonica.ro)

 
Categorie articol: 

Comentarii