Mergi la conţinutul principal

0239.988 - Sună, dacă-ţi pasă!

Fără alcool în rândul adolescenţilor! Iniţiatorul campaniei "Adolescenţă fără alcool", demarată la jumătatea lunii martie, viceprimarul Alexandru Dănăilă, anunţă că s-a înfiinţat numărul de telefon scurt - 988. La acest număr pot suna toţi cei care observă localuri sau magazine unde adolescenţii primesc alcool.
Toţi brăilenii care susţin iniţiativa viceprimarului pot apela numărul de telefon 0239.988, instalat la Poliţia Locală special pentru campania "Adolescenţă fără alcool". Prin această iniţiativă, Dănăilă vrea să facă din Brăila primul oraş din ţară unde tinerii sub 18 ani să nu mai poată cumpăra băuturi alcoolice din baruri, restaurante sau magazine. "Unii adolescenţi cu siguranţă că încearcă să cumpere alcool din baruri şi restaurante sau de la magazine, dar este responsabilitatea noastră, a adulţilor, să îi împiedicăm de la consumul de alcool. Pe de o parte ospătarii, barmanii, vânzătorii, proprietarii de baruri, restaurante şi magazine trebuie să fie conştienţi că încalcă legea care interzice ca minorii să poată cumpăra alcool. Pe de altă parte, orice adult, indiferent că este sau nu părinte de adolescent, poate sesiza Poliţia Locală, la numărul de telefon special instalat, când constată că minorii cumpără alcool în spaţii publice. Toţi comercianţii vor fi sancţionaţi conform legii şi vom merge până la ridicarea autorizaţiei de funcţionare", este mesajul transmis de viceprimarul Dănăilă.
Potrivit Legii 61/ 1991, republicată, este "interzisă servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a minorilor", iar nerespectarea acestei prevederi se consideră contravenţie şi se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei. Repetarea contravenţiei poate duce la suspendarea activităţii localului public, pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 20 de zile, a ţinut să informeze viceprimarul. Acesta mai spune că, la numărul de telefon scurt 0239.988, cetăţenii oraşului pot sesiza şi alte nereguli constatate pe raza municipiului.

Alcoolul afectează creierul şi duce la violenţă

Psihologul Sorin Ioniţă, prezent la momentul lansării campaniei menite să îi ţină pe tineri la distanţă de alcool, a atras atenţia vizavi de riscurile consumului de alcool. El a spus că alcoolul, odată asimilat în organism poate duce la limitarea absorbţiei de vitamina B, vitamină esenţială în dezvoltarea normală a creierului. Potrivit psihologului, în România, peste 75% dintre tinerii liceeni au mărturisit că au consumat alcool, şi mai bine de 25% dintre ei au o problemă consacrată în ceea ce înseamnă consumul de alcool. Alcoolul este şi poate deveni o problemă socială, manifestările în urma consumului de alcool având la bază agresivitate verbală sau chiar violenţă corporală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro