Mergi la conţinutul principal

„Schimbarea la faţă" a deputaţilor liberali

Dacă PSD-iştii au ales un nou lider al grupului lor de senatori, PNL-iştii au făcut la fel, dar la deputaţi. Astfel, noul lider al deputaţilor PNL este Eugen Nicolăescu, înlocuindu-le pe Ludovic Orban.
„I-am urat succes colegului meu Eugen Nicolăescu. Le-am transmis că, dacă o majoritate, aşa cum a fost, nu m-a mai vrut lider, vor trebui să mă accepte în continuare ca şi coleg", a spus Orban şi a precizat că Nicolăescu a obţinut 43 de voturi, el 42. „Nu mă interesează care erau opţiunile exprimate de către cei care nu au votat în conformitate cu procedura. Le-am spus colegilor că accept rezultatul votului ca să nu existe niciun fel de dubiu legat de legitimitatea liderului ales", a adăugat Orban. El a precizat că nu va candida pentru un post în Biroul permanent al Camerei şi a respins speculaţiile potrivit cărora liberalii i-ar fi reproşat că a avut poziţii diferite faţă de linia partidului. S-a înttâmplat o singură dată, la Codul fiscal, în contextul în care PNL a votat iniţial în unanimitate acest act normativ.

Politica este pe voturi!

„Nu cred că are legătură funcţia de lider de grup cu candidatura la Primăria Capitalei. Eu sunt cunoscut nu pentru funcţiile pe care le-am avut, ci ca persoană şi ca reprezentant al PNL şi le este foarte greu să mă scoată din sondajele de opinie", a susţinut Orban. Pe acest fundal, copreşedintele PNL Vasile Blaga le-a cerut deputaţilor liberali să rămână în continuare uniţi.
„Suntem într-o fază în care este nevoie de foarte multă înţelepciune, de foarte mult curaj, dar şi de foarte multă corectitudine între noi, pentru că vom desemna candidaţii, vom avea analizele sociologice prin care-i vom desemna şi de aceea vă rog să trataţi cu toată atenţia lucrurile acestea", a spus Blaga şi a adăugat că, până la urmă, „politica este pe voturi".
Venind în completare, Alina Gorghiu a spus că este nevoie de poziţii articulate din partea grupului parlamentar al PNL din Cameră, aşa cum s-a întâmplat şi în sesiunea trecută. „Şi ar trebui să fim noi ceea ce PSD-ul nu este, şi anume acel partid care să dea echilibru în societatea românească. De la noi a pornit invitaţia pentru consensul cu celelalte partide politice parlamentare pe câteva teme cheie pentru societatea românească. Vorbim de Codul fiscal, care joi va trece şi de Camera Deputaţilor. Vom avea un Cod Fiscal care să însemne un compromis între ideea de relaxare fiscală şi ideea de macrostabilitate", a precizat Gorghiu.

O agendă plină

Ultima sesiune parlamentară dinaintea anului electoral 2016 are pe ordinea de zi legi care au iscat deja dispute. Codul Fiscal, o problemă rămasă nesoluţionată după ce legea adoptată de Parlament în iunie a fost retrimisă de preşedintele Iohannis spre reexaminare, va fi primul care va intra în discuţia Senatului şi apoi a Camerei Deputaţilor, chiar din primele zile ale sesiunii.
Un alt subiect care ar trebui tranşat este ordonanţa prin care au fost majorate salariile mai multor categorii de demnitari, printre care preşedintele, premierul, preşedintele Senatului şi al Camerei Deputaţilor, dar care a stârnit şi nemulţumire în rândul unor parlamentari care s-au simiţit „discriminaţi", avansându-se chiar scenariul unor iniţiative legislative prin care să-şi majoreze indemnizaţiile.
Cea mai mare restanţă este legată tocmai de prioritatea zero anunţată la începutul anului, şi anume votul prin corespondenţă. Agenda sesiunii ar putea fi completată de controversata Lege Big Brother, deşi liderii partidelor parlamentare nu au mai amintit nimic despre acest proiect de lege, cu o istorie veche (propunerile anterioare fiind respinse de Curtea Constituţională).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro