Mergi la conţinutul principal

„Isterie” la benzinărie. Stațiile Peco din Brăila luate cu asalt de șoferii care se tem că prețurile vor exploda

* Florin Cârligea, patronul stațiilor Rompetrol Brăila spune că în momentul de față în România sunt cele mai mici prețuri din Europa la carburanți și că, inevitabil, acestea vor crește, dar nu atât de repede cum cred cei care s-au repezit să-și facă plinul * Cârligea spune că, mâine, la stațiile sale creșterea va fi de doar 20 bani/litru

 

Speriați că prețurile vor crește până în jurul valorii de 10 lei/litru sau chiar mai mult decât atât, foarte mulți șoferi brăileni s-au hotărât să își încarce rezervoarele în această seară, unii intenționând chiar să ia benzină sau motorină și în plus, în diverse recipiente din plastic. Cozile la stațiile Peco din oraș se întind pe sute de metri. Pe Calea Galați, coloana de mașini a celor care intenționau să alimenteze la stația Petrom de pe strada Mircea Mălăeru ajungea de la Pod Brăilița până dincolo de bulevardul Dorobanților. La fața locului, cei care ajunseseră la pompă ne-au spus că au auzit la televizor că prețurile vor sări de 10 lei/l. "Se face 11 lei. Ieftin, nu?", ne-a spus un brăilean, bucuros că încă a mai prins un preț de 7,5 le/l. ”Mi-a zis tatăl meu să vin să fac plinul. Eu nu stiu.. tata mi-a zis. Am inteles ca în unele locuri este deja 13 lei”, ne-a spus un tânăr care aștepta să-i vină rândul. 

La toate benzinăriile din Brăila situația era la fel, cu cozi interminabile. Și la Galați se pare că se întâmplă același lucru.

 

Cîrligea: «Este o isterie din asta creată care în opinia mea nu face bine»

Contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” în contextul isteriei de la nivelul Municipiului, consilierul județean PNL Florin Cîrligea, totodată patronul stațiilor Rompetrol Braila, ne-a declarat că este normal ca prețul la pompă să crească din moment ce crește prețul barilului de petrol pe piață. Totuși, acesta a afirmat că nu înțelege de ce se înghesuie oamenii să facă plinul în acest context, pentru că oricum prețul va mai crește.

”Eu nu sunt în oraș acum, dar ce pot să vă spun este că alaltăieri, la intrarea în Austria la stația Shell era 2 euro benzina normală și 2,20 cea superioară. Dacă barilul de petrol crește este normal să crească și prețul la pompă. La fiecare dolar la baril este 3 bani la pompă. Cam ăsta este raportul. O să avem și noi o mărire de 20 de bani, pentru că și nouă ne-a mărit deja. Dar eu vă întreb așa: se scumpește cu 2 lei. Iei 50 litri acum. Ai făcut o economie de 100 lei. Cât timp?! Și după aceea ce faci? Este o isterie din asta creată care în opinia mea nu face bine. Opinia mea este că într-o săptămână o să se cam termine oricum povestea din Ucraina. Dar de scumpit se vor mai scumpi prețurile. Asta e clar! Gândiți-vă că de astăzi pentru mâine o să fie o scumpire cu 20 de bani. Pentru că și nouă ne-au mărit prețul pentru mâine la rafinărie. Totuși noi avem multe stații, este încă este destul de bine. Nu poți să spui că vor rămâne out of stock. Problema este la cei mici pentru că nu prea primesc. Dar OMV, Petrom, Rompetrol, MOL nu au probleme. Deocamdată. Oricum deja în Europa prețul este 2 euro. La radio dădeau că în Austria este 1,68. Dar nu există. Cea mai ieftină era 1,89 în Viena, în oraș. Nu pe autostradă. Pentru că este mai scump pe autostradă. Dar 2 euro este prin toată Europa. Părerea mea este că în România avem cel mai ieftin carburant din toată Europa în momentul ăsta”, a declarat Cîrligea.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro