Mergi la conţinutul principal

„Doi pe un balansoar”, la Teatrul „Maria Filotti”

• spectacolul se joacă vineri, 30 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare • duminică, pe 1 noiembrie, de la ora 18,00, va fi spectacolul „Conversaţie după înmormântare” de Yasmina Reza, regia Vlad Massaci

 

Vineri, 30 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” se joacă spectacolul „Doi pe-un balansoar” de William Gibson.

Direcţia de scenă îi aparţine lui Victor Ioan Frunză, scenografia Adriana Grand, cu Alin Florea în rolul lui Jerry şi Corina Moise-Gittel.

În spectacolul „Doi pe un balansoar”, Victor Ioan Frunză construieşte  de la prima scenă, încă dinainte să înceapă spectacolul, atmosfera şi vibraţia unui loc. Oameni, cu micile lor drame, pierduţi într-o metropolă. Muzica din America unui alt deceniu, didascaliile proiectate în decor, câteva fraze care creează un efect poetic atât de pregnant prin superba lor atemporalitate… şi care măsoară timpul în zile superbe de octombrie, în după-amieze calde şi însorite de martie… în seri de mai. Ca şi cum povestea celor doi, un bărbat şi o femeie pierduţi în lumea largă şi care se găsesc pentru o clipă, s-ar repeta la nesfârşit şi ar rămâne închisă într-o bulă de timp care durează câteva luni, dintr-o toamnă până într-o primăvară…

O poveste de iubire, o complicată relaţie de dragoste dintre un avocat şi o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbaţi nepotriviţi, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne de obicei singură, nefericită, fără de noroc şi care într-o zi cunoaşte un bărbat, primul din viaţa ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumuseţea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat.

 

Duminică, pe 1 noiembrie, de la ora 18,00, în Sala Mare va fi spectacolul „Conversaţie după înmormântare” de Yasmina Reza, regia Vlad Massaci.

Suspans psihologic, şase partituri actoriceşti minunate şi o regie „camerală” de mare subtilitate şi profunzime. Criza Familiei sau... ce se întâmplă într-o familie „bine”, într-o Franţă - sau altă ţară, la alegere... a zilelor noastre, în ziua înmormântării Tatălui, acel pilon şi exemplu pentru membrii şi apropiaţii familiei. Un spectacol despre cum cad măştile, cum se spun adevăruri crude, cum se fac şi se desfac alianţe, cum se sfârşeşte o seară a dezvăluirilor tulburătoare... o distribuţie cu actori îndrăgiţi:

NATHAN – Valentin Terente;

EDITH – Ramona Gîngă;

ALEX – Liviu Pintileasa;

JULIENNE – Monica Ivaşcu;

PIERRE – Dan Moldoveanu;

ELISA – Narcisa Novac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro