Mergi la conţinutul principal

A “uitat” să-şi prelungească dreptul de şedere în Brăila

bărbatul de 57 de ani, cetăţean iordanian, a fost amendat cu 800 lei de poliţiştii de la Imigrări

 

Un bărbat din Iordania a primit o amendă usturătoare, după ce poliţiştii de la Imigrări l-au prins că stătea ilegal în Brăila. Străinul a avut drept de şedere, însă a omis să şi-l prelungească aşa cum cere procedura.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat o acţiune cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini. În urma activităţii, a fost depistat cu şedere ilegală, un bărbat de 57 de ani, din Iordania, căruia îi expirase dreptul de şedere. Acest drept i-a fost conferit de permisul de şedere temporară, în scop de reîntregirea familiei, el fiind membru de familie al unui cetăţean român. Iordanianul nu a părăsit însă teritoriul României şi nici nu a întreprins demersurile legale, pentru prelungirea acestui drept. “Întrucât este membru de familie al unui cetăţean român, persoana a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reşedinţă cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere. Totodată, cetăţeanul străin a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată”, au transmis reprezentanţii Biroului pentru Imigrări Brăila.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale. Poliţiştii fac apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului, să ţină cont de legislaţia în domeniu, iar pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale să meargă la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, sau să apeleze la numărul de telefon 0239-606100. Poate fi vizitat şi site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro