Mergi la conţinutul principal

“O noapte pe dos” la Teatrul “Maria Filotti”

• o confesiune tulburătoare despre jocul aparenţelor şi al prejudecăţilor, despre disperare, regrete şi speranţă, despre nebunia destinului

 

Sâmbătă, 10 martie, ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti”, Sala Studio (Bujor Macrin) se va juca piesa “O noapte pe dos” de  Xavier Durringer. Un spectacol foarte bun de pe afişul Teatrului de Artă din Bucureşti, o confesiune tulburătoare despre jocul aparenţelor şi al prejudecăţilor, despre disperare, regrete şi speranţă, despre nebunia destinului, cu Marcela Motoc şi George Constantinescu. Traducerea - Marcela Motoc, regia - Tudor Ţepeneag, scenografia - MC Ranin.

Xavier Durringer este un dramaturg, scenarist şi realizator de teatru şi film francez. Conduce o companie de teatru, La Lézarde, pentru care scrie şi regizează spectacole. Este un obişnuit al Festivalului de la Avignon, unde este invitat an de an, cucerind publicul încă de la primele spectacole prezentate. Durringer scrie într-o limbă orală, fizică, instinctivă şi face minuni în monologuri sau dialoguri scurte, ale unor personaje la limită - tineri, şomeri, imigranţi - în poveşti de dragoste complicate sau portrete de femei şi bărbaţi în toată fragilitatea lor. Publicarea textelor dramatice la Éditions Théâtrales, încă din 1994, permite numeroase puneri în scenă, în toată Franţa, iar în străinătate, piesele sale se bucură de un larg ecou, fiind traduse şi jucate în peste treizeci de ţări, în teatre dintre cele mai prestigioase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro