Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“O noapte pe dos” la Teatrul “Maria Filotti”

• o confesiune tulburătoare despre jocul aparenţelor şi al prejudecăţilor, despre disperare, regrete şi speranţă, despre nebunia destinului

 

Sâmbătă, 10 martie, ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti”, Sala Studio (Bujor Macrin) se va juca piesa “O noapte pe dos” de  Xavier Durringer. Un spectacol foarte bun de pe afişul Teatrului de Artă din Bucureşti, o confesiune tulburătoare despre jocul aparenţelor şi al prejudecăţilor, despre disperare, regrete şi speranţă, despre nebunia destinului, cu Marcela Motoc şi George Constantinescu. Traducerea - Marcela Motoc, regia - Tudor Ţepeneag, scenografia - MC Ranin.

Xavier Durringer este un dramaturg, scenarist şi realizator de teatru şi film francez. Conduce o companie de teatru, La Lézarde, pentru care scrie şi regizează spectacole. Este un obişnuit al Festivalului de la Avignon, unde este invitat an de an, cucerind publicul încă de la primele spectacole prezentate. Durringer scrie într-o limbă orală, fizică, instinctivă şi face minuni în monologuri sau dialoguri scurte, ale unor personaje la limită - tineri, şomeri, imigranţi - în poveşti de dragoste complicate sau portrete de femei şi bărbaţi în toată fragilitatea lor. Publicarea textelor dramatice la Éditions Théâtrales, încă din 1994, permite numeroase puneri în scenă, în toată Franţa, iar în străinătate, piesele sale se bucură de un larg ecou, fiind traduse şi jucate în peste treizeci de ţări, în teatre dintre cele mai prestigioase.
Categorie articol: 

Comentarii