Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“La mulţi ani Elena Dache”

• handbalista a împlint, marţi, 23 de ani şi şi-a serbat ziua de naştere alături de familia sa • Dache stă la curte şi face două antrenamente pe zi • handbalista de la HC Dunărea le recomandă oamenilor să stea în casele lor pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus • “Să fim cu toţii responsabili şi să stăm la casele noastre fără să ne mai plimbăm hai-hui pe străzi”, recomandă handbalista

 

Marţi, jucătoarea echipei HC Dunărea Elena Dache a împlinit 23 de ani şi şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de familia sa. Jucătoarea locuieşte împreună cu părinţii, iar la ora 12.00 noaptea aceştia i-au oferit un tort şi i-au cântat “La mulţi ani!”. Cu toate că a fost o zi specială, din cauza pandemiei de coronavirus care a stopat toate competiţiile şi antrenamentele, handbalista a primit urările doar pe site-urile de socializare.

“Având în vedere faptul că în această perioadă sunt acasă la părinţii mei, încerc să mă bucur cât mai mult de timpul petrecut alături de ei, de sora mea şi de nepotul meu. Este o zi pe care îmi doresc să o fac specială. Chiar la 12 noaptea ai mei mi-au făcut o surpriză şi au venit la mine în cameră cu un tort. Mi-au cântat «La mulţi ani!» şi apoi am mâncat împreună tortul. Cu siguranţă astăzi vom sta cu toţii la masă şi ne vom bucura de acestă zi specială. Fetele din echipă, prietenii şi rudele deja mi-au transmis mesaje, cu unele m-am auzit şi pe apel video şi chiar mi-au făcut ziua mult mai frumoasă”, ne-a declarat Elena Dache.

Singura handbalistă convocată la ultima acţiune a naţionalei de senioare a României, Dache îi sfătuieşte pe oameni să stea în case pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus.

“În ceea ce priveşte situaţia din lume, eu sunt o fire pozitivă şi îmi doresc să ieşim cu bine din această criză, însă trebuie să fim cu toţii responsabili şi să stăm la casele noastre fără să ne mai plimbăm hai-hui pe străzi”, este recomandarea pe care o face handbalista.

Dache a mai spus că se antrenează acasă, după programul primit de la antrenor.

“În ceea ce priveşte pregătirea mea, eu continui să fac exerciţii de pe programul pe care antrenorul ni l-a dat şi îmi rezerv 2 ore pe zi pentru acest lucru. Teoretic am două antrenamente pe zi a câte o oră fiecare. E bine că stau la curte şi cât e vremea frumoasă pot face aceste exerciţii şi în aer liber. În rest, mă bucur de timpul petrecut cu familia, mai citesc din când în când, mă mai uit la un serial, lucruri normale pe care oamenii le fac atunci când sunt acasă. Regret, normal, că nu mă pot vedea cu toţi prietenii mei pentru a petrece ziua de naştere în stilul nostru, al tinerilor, însă totodată sunt responsabilă, înţeleg situaţia prin care trecem cu toţii şi stau acasă pentru a mă proteja pe mine şi pe cei apropiaţi mie”, a mai spus Elena Dache.

 

Palmares impresionant la 23 de ani

 

Născută pe data de 24 martie 1997, la Galaţi, Elena Dache a avut o ascensiune rapidă, fiind deja componentă de bază a lotului naţional de senioare încă de anul trecut. Dache a început să practice handbalul de performanţă la CSS Galaţi, iar în sezonul 2014-2015 a fost legitimată la Danubius Galaţi. După numai un sezon, unul însă foarte bun, jucătoarea a fost cooptată în lotul echipei CSM Bucureşti. Dar în sezonul 2015-2016 a evoluat mai mult la satelitul din Divizia A. În campionatul 2016-2017 Elena Dache a făcut parte din lotul primei formaţii bucureştene. Cu CSM Bucureşti, în acest sezon handbalista a câştigat campionatul Ligii Naţionale, Cupa României şi medalia de bronz în Liga Campionilor. Handbalista are în palmares cu naţionala de tineret a României medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia, din 2016. La această competiţie, Dache a evoluat în toate cele nouă meciuri disputate şi a marcat 21 de goluri. A urmat un transfer de un sezon la Rapid Bucureşti, iar în vara lui 2018 a venit la HC Dunărea Brăila. Evoluţiile foarte bune i-au facilitat jucătoarei cooptarea la naţionala B a României, iar de anul trecut este titulară a primei reprezentative a României.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii