Mergi la conţinutul principal

“Daniel's Pub” - combinație inedită între “paradisul” berii și meniurile românești

* localul se inaugurează astăzi, în clădirea unde a funcționat până în urmă cu câțiva ani fostul restaurant “Antic” * clienții vor avea de ales între nenumărate sortimente de bere la draft sau la sticlă, iar din punct de vedere culinar “vedetele” vor fi grătarul românesc și plăcinta țărănească tradițională din zona Brăilei

 

Astăzi, de la ora 18.00, se inaugurează un nou pub în Brăila, pe strada Pensionatului, în clădirea unde a funcționat până în urmă cu 5 ani, fostul restaurant “Antic”. Noul local se va numi “Daniel's Pub” și este administrat de SC “Dekaem Crewing” SRL, firma care a achiziționat în urmă cu doi ani clădirea și a demarat un amplu proces de reabilitare. S-a refăcut și recompartimentat interiorul, a fost schimbat acoperișul, s-au înlocuit complet rețelele de apă, canalizare și gaze, iar prin montarea câtorva panouri solare se va asigura apa caldă menajeră și încălzirea prin pardoseală, pe timpul iernii. Vara, pub-ul beneficiază de o terasă exterioară generoasă.

Spiritul fostului restaurant “Antic” se menține în continuare, prin obiectele vechi folosite pe post de decorațiuni, atmosfera vintage fiind întreținută și de câteva vitralii care împodobesc, mai nou, clădirea.

În ceea ce privește oferta pub-ului, aceasta se va axa în principal, așa cum era firesc, pe cel puțin opt sortimente de bere draft pe care le pot alege clienții, dar și pe numeroasele sortimente de bere la sticlă. Din punct de vedere culinar, “vedeta” localului va fi grătarul tradițional, cu mici, costiță, friptură, preparate în stil românesc. Ca desert, principala ofertă va fi plăcinta țărănească tradițională din zona Brăilei. Aceasta va fi făcută cu foi de casă de o bucătăreasă pricepută, adusă special din zona Tufești-Țibănești. Bineînțeles, pe lângă grătar și plăcintă, clienții pot opta și pentru alte meniuri, cum ar fi preparatele din pește sau supele.

În ceea ce privește ambianța sonoră, în seara de deschidere pub-ul îl va avea ca invitat special pe Emy Drăgoi și trupa sa, care va încânta audiența cu o combinație inedită de jazz și acordeon. Pe viitor, patronatul pub-ului este decis să ofere posibilitatea tinerilor artiști locali să întrețină atmosfera cu muzică vocală sau instrumentală, live și de preferat fără amplificare electronică.

Un alt element inedit legat de “Daniel's Pub” este că în curtea acestui local poate fi admirat momentan taurul de fontă care pe vremuri era expus deasupra porții de intrare a fostului abator al Brăilei. Firma care patronează localul a cumpărat monumentul la licitație de la lichidatorul fostului abator, cu ajutorul clubului Rotary, club prin care se va efectua donarea către autoritățile locale, pentru a fi expus într-un loc cât mai vizibil din oraș.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro